Ten Hag: ‘Ik moet de spirit en onverstoorbaarheid prijzen’

Erik ten Hag was na de zege in Eindhoven nuchter als altijd en analyseerde het topduel rustig. "De spirit en onverstoorbaarheid na de 1-1 zijn te prijzen."

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Met een 1-2-overwinning was Ajax de bovenliggende partij. De winnende treffer kwam van Noussair Mazraoui, maar daar ging een twijfelachtig moment aan vooraf. Was de bal nou wel of niet over de zijlijn? 

Ten Hag: "Het was moeilijk te zien. Er was een verkeerde aanname waardoor de bal iets boven het speelveld kwam. Het was moeilijk te zien of hij wel of niet uit was. Degene die het beste zicht had was de assistent-scheidsrechter en hij was vrij gedecideerd."

Domper
"Uiteindelijk zijn goals in een wedstrijd bepalend. De 1-1 was een domper. Maar ik moet de spirit en onverstoorbaarheid prijzen. We gingen door en kregen in die fase daarna drie honderdprocent kansen met twee keer Gravenberch en Berghuis. PSV kreeg ook nog een kans, maar die werd goed 'gerepareerd' door Timber."

Over doelpuntenmaker Brian Brobbey zei de coach dat hij blij was met zijn openingstreffer. "Hij had pijn, maar dat is topsport. Daarin moet je over een grens heen durven gaan. Dat deed hij. Het is uiterst knap deze kans te verzilveren."

Ajax is terug aan kop van de Eredivisie en won onder Ten Hag’s leiding voor het eerst uit bij PSV. "Ajax heeft een negatieve balans in Eindhoven. Daar moeten we aan werken en vandaag hebben we weer een streepje gezet."

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Nousthumb1280

Mazraoui: 'Ziyech zei dat het een gruwelijk doelpunt was'

Noussair Mazraoui kroonde zichzelf tot de man van de wedstrijd tegen PSV door een kwartier voor tijd de 1-2 te maken. Dat was de beslissende goal in de topper. Direct na het duel in Eindhoven kreeg hij een WhatsAppje van één van zijn beste vrienden. "Hakim Ziyech zei dat het een gruwelijk doelpunt was."

Tags

  • #PSVAJA
  • #Mazraoui

Socials

Alvarezjuichen1280

Vind hier alles terug over PSV - Ajax

Dit is het liveblog rondom PSV - Ajax. Het is 1-2 geworden in Eindhoven. Blijf hier op de hoogte van alle ontwikkelingen op deze heerlijke wedstrijddag.

Tags

  • #PSVAJA

Socials