Ten Hag kijkt uit naar clash met PSV: 'Het is payback time'

Erik ten Hag had kort na de wedstrijd van Ajax tegen Borussia Dortmund zijn blik alweer op PSV gericht. Dat vertelde hij vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in de Johan Cruijff ArenA in aanloop naar de clash met de Eindhovenaren. “Zondag is het payback time.”

Tags

  • #AJAPSV

Socials

"Ik heb niks teruggekeken na Borussia. We zijn direct met de voorbereiding op PSV gestart", liet de coach weten.

Ajax oogstte ontzettend veel lof nadat het dinsdag Borussia Dortmund had gedeclasseerd in het grootste Europese clubtoernooi. Gemakzucht ligt na al die complimenten dan al snel op de loer. Maar volgens Ten Hag is daar bij Ajax geen sprake van.

"Zondag is een grote wedstrijd. De spelers weten dat ook. Dan staat de boel automatisch op scherp. En als het nodig is om ze nog te moeten motiveren, dan grijpt de trainer in."

"We kennen PSV heel erg goed, andersom kennen zij ons heel goed", vervolgde hij. "We hebben veel tegen elkaar gespeeld de afgelopen periode; in de KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal en Eredivisie. We hebben dus niet zoveel geheimen meer voor elkaar."

Payback time
De laatste keer dat PSV naar Amsterdam kwam, was slechts twee maanden geleden. Toen ging Ajax hard onderuit in de strijd om de Johan Cruijff Schaal: 0-4. Volgens Ten Hag heeft het geen zin om de wedstrijd van komende zondag te vergelijken met het duel van twee maanden geleden. Ajax zat toen nog vol in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Het moment van de wedstrijd is zeker bepalend. We hebben alleen een pesthekel aan verliezen, dus zondag is payback time."

Overigens is de Ajax-selectie fit uit de wedstrijd tegen Borussia Dortmund gekomen. "Er waren misschien een paar kleine klachten, maar alles is verholpen. Iedereen is er fit uitgekomen."

Pasveer
Hoewel Ten Hag zelf al met PSV bezig was, wilden de aanwezige journalisten toch weten hoe hij naar de prestaties van bijvoorbeeld doelman Remko Pasveer had gekeken tegen de Duitse opponent in de Champions League. De goalie verrichtte drie belangrijke reddingen in de wedstrijd op doelpogingen van de Noorse spits Erling Haaland.

"Als je op 37-jarige leeftijd hier binnenkomt, is het niet makkelijk om je de Ajax-stijl aan te meten. Maar hij heeft duidelijk progressie geboekt. Daar zijn we hartstikke blij mee. Daar moet hij nu zelf nog stappen verder in zetten."

Daarin noemde de coach vooral de concentratie een belangrijk punt. Een Ajax-keeper zal die oplettendheid elke wedstrijd weer moeten tonen. "Als je keeper bent bij ons, weet je dat je weinig te doen krijgt. Het vraagt wat van je concentratievermogen. Je wordt bij Ajax beoordeeld op dat ene momentje. Soms niet in één wedstrijd, maar in twee of drie. Het was hartstikke mooi dat het er zaterdag en dinsdag uit kwam."

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Gerelateerde artikelen