Ten Hag: "Moeten aan de bal beter zijn dan in Denemarken"

Tenhagpersco (1)
Tenhagpersco (1)

Erik ten Hag en Ryan Gravenberch blikten dinsdagmiddag tijdens de persconferentie uitgebreid vooruit op Ajax – FC Midtjylland en waren over één ding duidelijk. Ook al won Ajax drie weken geleden in Denemarken, het moet beter qua veldspel dan toen.

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

"We hebben vanuit de wedstrijd in Denemarken geleerd dat we aan de bal vele malen beter moeten zijn. De eerste twintig minuten waren perfect en maakten en we twee goals, daarna waren we aan de bal slecht in ons positiespel. Dat kan een keer gebeuren. Maar we hebben het daarna direct goed opgepakt in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht."

Gravenberch had vrij identieke bewoording over die wedstrijd. "We begonnen nog goed in Denemarken, maar daarna zakten we weg. Morgen telt alleen winnen." Op de vraag of een Ajax in vorm wint van FC Midtjylland reageerde de middenvelder gretig. "Dat denk ik wel."

Klaassen en Mazraoui
De trainer hoopt dat hij woensdag een beroep kan doen op Davy Klaassen. De middenvelder viel zondag tegen Heracles geblesseerd uit. "Alleen Mohammed Kudus is sowieso niet beschikbaar. Klaassen traint vanmiddag (dinsdag, red.) niet mee. Maar ik hoop en verwacht ook dat-ie voor de wedstrijd wel beschikbaar is. Ik houd wel een slag om de arm."

Ook Noussair Mazraoui viel zondag uit en bleef na 45 minuten achter in de kleedkamer. "Die gaat wel trainen. Wij verwachting dat hij beschikbaar is." Ook rondom Zakaria Labyad en Antony had Ten Hag bemoedigende woorden klaar: de beide spelers zijn fit. "Die zijn denk ik beschikbaar, ja."

Met drie punten tegen het Deense FC Midtjylland zou Ajax goede zakendoen voor in ieder geval Europees overwinteren. De ambitie van Gravenberch ligt hoger. "Iedere speler heeft de ambitie om te overwinteren in de Champions League."

Ten Hag is iets minder uitgesproken. "Ons doel is overwinteren in Europa." De trainer waakt voor onderschatting van de tegenstander van woensdag. "FC Midtjylland is op dit moment duidelijk de beste in Denemarken. Ze staan ver voor en hebben onlangs nog gewonnen van FC Kopenhagen. Dat geeft wel wat aan. Het is een uitstekende ploeg. Ook een gelijkspel is een resultaat, maar is bij voorhand niet idee om wedstrijd in te gaan."

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

Gerelateerde artikelen

221124 Interview Tadic YT MD

Captain Tadic: 'We missen onze fans'

Dusan Tadic heeft een duidelijke missie voor het UEFA Champions League-duel met FC Midtjylland. Tegen de Denen kan Ajax goede zaken doen met het oog op Europese overwintering. "We weten wat ons te doen staat. Van Ajax wordt altijd verwacht dat we winnen.”

Tags

  • #Tadic

Socials

Gravenberch

Gravenberch: 'Als wij in vorm zijn, verslaan we Midtjylland'

Ajax speelt woensdagavond de vierde groepswedstrijd in de UEFA Champions League. Ryan Gravenberch is hoopvol over het thuisduel met FC Midtjylland. De middenvelder blikte samen met trainer Erik ten Hag op de persconferentie uitgebreid vooruit op het treffen met de Denen. Ryan Gravenberch en trainer Erik ten Hag blikken vooruit.

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

Mazraouijuich

Liveblog | Drie punten, jubileumzege en Europees overwinteren

Ajax heeft woensdagavond de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland met 3-1 gewonnen. Die overwinning betekende de vijftigste zege in hoofdtoernooi in het grootste Europese clubtoernooi. Daarnaast is Ajax verzekerd van Europees voetbal in 2021. Via dit liveblog kan je alles rondom de overwinning op de Denen nog een keer teruglezen.

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials