Ten Hag: 'Op dit niveau beslissen details het'

Erik ten Hag was na afloop van de nederlaag in en tegen Liverpool teleurgesteld en strijdbaar. "Het is jammer, ik vind het onnodig. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen."

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Ten Hag zag op Anfield twee ploegen die grotendeels aan elkaar gewaagd waren. "Er stonden twee goed georganiseerde ploegen die weinig kansen creëerden. Dat zie je vaker op Champions League-niveau. Maar de feiten zijn dat we twee keer verloren hebben. Op dit niveau beslissen details het. Ik vond het onnodig om hier met een nederlaag weg te gaan.”

Ajax wilde met drukzettende backs het Liverpool lastig maken. "Die intentie was er, maar daar hadden zij op ingespeeld door met lage backs te spelen. Dan moeten wij doorkantelen en moeten de buitenspelers het doen." 

"We stonden goed georganiseerd en vanuit ons positiespel hebben we niets toegelaten. Dat is prima tegen een ploeg als Liverpool. Het enige gevaar is dat ze uit de omschakeling levensgevaarlijk zijn. Dat zagen we met name in het begin van de wedstrijd en na de 1-0. Dan moet je opener gaan spelen en dan redt Andre.”

Ten Hag stelde Edson Álvarez op en was tevreden over de Mexicaan. "Als we hem nodig hebben dan doet hij het uitstekend. Vanavond ook speelde hij ook solide vanuit de rol die hij kan."

"Liverpool speelt een moeilijk spel door een extra middenvelder te maken met een uitstappende spits, nu was dat Jota en anders is dat Firmino. Van daaruit moest Edson gaan spelen. Daar moet hij de ruimtes verdedigen en dat heeft hij goed gedaan. Zodat wij druk konden zetten over de zijkanten."

'We weten wat we moeten doen'

Doordat Atalanta in de andere wedstrijd een punt pakte tegen FC Midtjylland, moet Ajax volgende week winnen van de Italianen. "Daarom is deze nederlaag toch bitter. Dan hadden we een betere uitgangspositie gehad. Maar nu weten we wat we moeten doen. Dat is misschien ook wel goed."

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Busterug

Liveblog | Ajax terug op Nederlandse bodem

Ajax verloor dinsdagavond met 1-0 van Liverpool in de UEFA Champions League. Wil je nog één keer alles teruglezen van onze trip naar Engeland? Lees dan dit dit liveblog in alle rust nog even na.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials