Ten Hag: 'Laten zien dat we de nummer één zijn'

Erik ten Hag keek op de persconferentie van vrijdagmiddag vooruit op De Klassieker van aankomend weekend. De trainer beseft dat verslappen - na het binnenhalen van het landskampioenschap - geen optie is: “Wij willen de fans de overwinning schenken.”

Tags

  • #FEYAJA

Socials

De eerste vraag voor Ten Hag was of hij een beetje had genoten van de feestelijkheden van afgelopen zondag. "Jazeker wel, dat was een prachtige dag. Maar in de loop van de week ga je over tot de orde van de dag", antwoordde de coach, die nog even werd  bevraagd over de fysieke gesteldheid van feestbeest David Neres. "De spelers waren allemaal weer topfit, ook Neres. Die hebben we uit zijn winterslaap gehaald."

Het ging ook nog even over het feit dat er een groep supporters onder het dek van de Johan Cruijff ArenA stond verzameld. "Er waren fans, ze hebben ons ondersteund. We hadden ze liever gereguleerd in het stadion gehad, dan had je ze kunnen laten testen", zei Ten Hag daarover. "Het had beter georganiseerd kunnen worden. Alle betrokkenen moeten in de spiegel kijken. We hadden die mensen liever in het stadion gehad."

Bevestigen
Nu de titel binnen is, is het wellicht een optie om spelers te sparen of iets meer te rouleren. Ten Hag benadrukte echter vooral het belang van De Klassieker. "Voor onze fans weten we dat deze wedstrijd enorm belangrijk is en zo zullen we ‘m ook benaderen."

"We willen laten zien dat we de nummer één zijn van Nederland. Ergens komen is moeilijk, maar er blijven nóg moeilijker. Dat we dat kunnen, willen we laten zien en dat begint zondag."

Vakantie Tagliafico
Voor komende zondag is Nico Tagliafico geschorst, na zijn gele kaart tegen FC Emmen. "Nico gaat zijn laatste dag training in en gaat daarna op vakantie", deelde Ten Hag mee. "Er wacht hem een zwaar programma met Argentinië."

"Als ik dat doorreken heeft hij dan geen vakantie voor het nieuwe seizoen met Ajax. Misschien dat dit ook op zal gaan voor een aantal andere spelers -  één of twee - zodat ze aan drie weken vakantie komen. Anders komen we in de herfst met een uitgebluste selectie te zitten."

Achter de naam van Brian Brobbey staat een vraagteken. Hij heeft klachten en is onzeker voor het uitduel met Feyenoord. 

Feyenoord zonder sterkhouders
De Rotterdamse tegenstander zal het deze zondag moeten doen zonder twee belangrijke spelers.

Zowel aanvaller Steven Berghuis als middenvelder Jens Toornstra is geschorst voor het duel met Ajax. "Toornstra en Berghuis zijn een wezenlijk onderdeel van de kracht van Feyenoord. Zij dragen het meeste bij aan de kracht van Feyenoord."

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

RDB

Seizoensanalyse in Ajax Podcast: ‘Op dat moment wist ik dat we kampioen gingen worden’

Ajax kende binnen de landsgrenzen een voortreffelijk seizoen. Afgelopen zondag werd de kroon op het werk gezet met het veroveren van de 35e landstitel. Maar wat gaf dit seizoen precies de doorslag? Welke momenten en ontwikkelingen waren cruciaal? In deze speciale aflevering van de Ajax Podcast blikken we aan de hand van verschillende fragmenten terug.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Nous2

Training Day | Weer aan het werk

De selectie kreeg na het veroveren van de 35e landstitel in de clubhistorie een paar dagen rust. Donderdag werd er weer getraind op sportcomplex de Toekomst. Met het kampioenschap op zak begon de sessie ontspannen met onder andere een grote rondo. Daarna ging de focus direct op komende zondag. Dan staat De Klassieker op het programma.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl