Seizoensanalyse in Ajax Podcast: ‘Op dat moment wist ik dat we kampioen gingen worden’

RDB
RDB

Ajax kende binnen de landsgrenzen een voortreffelijk seizoen. Afgelopen zondag werd de kroon op het werk gezet met het veroveren van de 35e landstitel. Maar wat gaf dit seizoen precies de doorslag? Welke momenten en ontwikkelingen waren cruciaal? In deze speciale aflevering van de Ajax Podcast blikken we aan de hand van verschillende fragmenten terug.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Dat doen David the Host en zijn vaste rechterhand Eyong Enoh ditmaal met oud-Ajacied en tegenwoordig analist Ronald de Boer en Sky Sports-commentator én Eredivisie-expert Jonathan Beck.

De Ajax Podcast is in het Engels en valt ook via JUKE te beluisteren. Voor onze fans die graag de hoogtepunten in het Nederlands samengevat zien, hebben we onderstaand artikel geschreven.

Beck volgt de Eredivisie en Ajax al jaren op de voet. Hij geeft de Ajacieden een hoog rapportcijfer. "Het is een speciaal en mooi 2021 geworden”, vertelt de Engelsman vanuit zijn thuisland. "Natuurlijk is er de teleurstelling van de Europa League. Zeker als je de eerste wedstrijd van Manchester United tegen AS Roma zag. Dan bekruipt je toch het gevoel: Ajax had hier meer kunnen betekenen.”

“Maar de Eredivisie was geweldig. We wisten dat januari een grote maand zou worden met al die topduels. Ajax heeft zich er geweldig doorheen geslagen en is daarna blijven pushen. Die passie, die over-mijn-lijk-mentaliteit was voor mij de sleutel tot succes.”

De Boer en Enoh constateren dat een positiewisseling op het middenveld zeer goed heeft uitgepakt. "Voordat Davy Klaassen terug naar Ajax kwam, speelde hij controlerend in Duitsland”, vertelt Enoh over zijn oude ploeggenoot. "De gedachte was dat hij die ervaring hier in die rol ook zou gaan gebruiken. Maar Álvarez kwam in het elftal en Klaassen schoof op naar voren. Zijn intelligente spel, loopacties en het opduiken in de ‘box’ maakten een groot verschil voor het team.”

De Boer vult aan: "Soms heb je geen woorden nodig, maar moet je gewoon de bal het werk laten doen. Dat is het grote voordeel wat Klaassen aan het team toevoegt: zijn snelle manier van handelen en denken. Soms kan een klein detail een groot verschil maken in voetbal.”

Memorabele uitkomst in Enschede
Voor Enoh was het bezoek aan FC Twente, en met name de uitkomst daarvan, bepalend voor het seizoensverloop. Door twee goals van Klaas Jan Huntelaar in blessuretijd kwam Ajax winnend uit de strijd (1-3).

“Het was de wedstrijd na PSV-thuis, opnieuw een lastig duel. Dan moet je die kampioensmentaliteit hebben en tonen. Huntelaar deed het en dat was voor mij zeer memorabel. Niet zozeer het feit dat Ajax won, maar vooral de manier waarop. How Huntelaar did it. Zijn mindset ook: invallen, bam, meteen twee goals. Hierna wist ik dat Ajax kampioen zou worden.

 

Abonneren
Deze aflevering is via JUKE en de Ajax-kanalen te beluisteren en vanaf vrijdagochtend ook terug te vinden via alle andere podcast-apps. Vergeet je niet te abonneren via jouw favoriete platform zodat je nooit meer een aflevering hoeft te missen.

Via JUKE kun je ook de eerdere afleveringen van de Ajax Podcast terugluisteren.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Gerelateerde artikelen

Pienaarobrien

Ajax Podcast | Hoe kijken O’Brien en Pienaar terug op seizoen 2001/2002?

De één was op dat moment een vaste waarde in Ajax 1, de ander brak net door. John O’Brien en Steven Pienaar, twee oud-middenvelders die seizoen 2001/2002 geheel op eigen wijze ervaarden. Een jaargang met hoge pieken en diepe dalen, twee verschillende coaches en uiteindelijk de dubbel. “We waren één familie.”

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Heitinga Podcast2

Ajax Podcast | Heitinga en De Zeeuw over hun ontwikkeling ná het voetbal

Hoe pak je als professioneel voetballer de draad op nadat je bent gestopt? Welke instelling is vereist om ook ná je actieve carrière succesvol te zijn? Trainer John Heitinga, ondernemer Demy de Zeeuw én onze co-host Eyong Enoh gaan er in een nieuwe aflevering van de Ajax Podcast openhartig over in gesprek met David the Host. 

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Litmanenajax

'Abraham' Litmanen in speciale Ajax Podcast: ‘Ajax gaf mij de tijd’

Jari Litmanen is jarig! De Ajax-legende is op zaterdag 20 februari vijftig geworden. Een prachtige mijlpaal in het leven van de Fin. Al denkt hij daar zelf anders over. “Ik voel me meer ‘dertig plus’. Maar goed, de mensen herinneren me aan dat ik vijftig ben geworden”, lacht hij in de nieuwe Ajax Podcast.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Litmanen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl