Ten Hag over AZ-uit: 'De spelers zijn hongerig en kijken uit naar het duel in Alkmaar'

Trainer Erik ten Hag blikte vrijdagmiddag tijdens de persconferentie vooruit op het cruciale uitduel met AZ. De Amsterdammers nemen het zondagmiddag vanaf 14:30 uur op tegen de nummer vijf van de Eredivisie. "We hebben geweldig getraind en de sfeer in de groep is goed."

Tags

  • #AZAJA
  • #TenHag

Socials

Deze week meldde Ajax dat Ryan Gravenberch, Antony, Lisandro Martínez en Perr Schuurs dit seizoen niet meer in actie zullen komen. "Het goede nieuws is dat er weer een aantal spelers terug zijn. Noussair Mazraoui, Edson Álvarez, Devyne Rensch en Steven Berghuis zijn weer volledig fit", aldus Ten Hag.

Systeem
De oefenmeester van Ajax geeft nog niet prijs of de Amsterdammers zondag wederom in een 4-4-2-systeem zullen aantreden. "Met deze selectie hebben we meer mogelijkheden. We hebben weer buitenspelers tot onze beschikking, waardoor we flexibeler zijn."

"We hebben op één wedstrijd na alle competitiewedstrijden in de tweede seizoenshelft gewonnen", vervolgt Ten Hag. Ajax speelde een aantal wedstrijden minder dominant, maar volgens de Ajax-trainer heeft zijn ploeg zich in deze weken wel ontwikkeld. "Het gaat erom dat je dominant en creatief voetbal speelt. Al die zaken en al die principes heeft Ajax altijd omarmd en dat kan in verschillende systemen."

AZ-uit
Ten Hag laat weten dat Ajax de volle focus heeft op AZ en dat de Amsterdammers nog niet bezig zijn met het resultaat van PSV komende zondag. "We hebben met niemand iets te maken als we zelf onze wedstrijden winnen. Ik ben bezig om het elftal goed voor te bereiden op de wedstrijd tegen AZ."

"We hebben geweldig getraind en de sfeer in de groep is goed. We spelen nog drie wedstrijden en daar zullen we alles uit gaan halen. De spelers zijn goed met elkaar bezig en zijn erg hongerig. We kijken uit naar de topper in Alkmaar. Het is een duel tussen twee goed voetballende ploegen, het kan heel leuk worden."

Sébastien Haller wist de afgelopen competitiewedstrijden moeizaam het net te vinden. Ten Hag houdt vertrouwen in de Ivoriaan. "Het heeft geen invloed op het spel van Sébastien, hij is onverstoorbaar. Hij gaat niet veranderen en wordt steeds gretiger. Ik weet zeker dat hij weer gaat scoren."

Nederlands succes in Europa
Concurrent PSV speelt zondag vanaf 16:30 uur in De Kuip tegen Feyenoord. De Rotterdammers wisten donderdagavond ten koste van Olympique Marseille de finale van de UEFA Conference League te behalen. "Ik denk dat het goed is voor Ajax. Feyenoord wil in een volle Kuip laten zien dat ze ook van topploegen kunnen winnen. Ze komen met een euforisch gevoel terug. Ik denk niet dat vermoeidheid een thema kan worden", aldus Ten Hag.

Tags

  • #AZAJA
  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Header 880

In beeld | Ajax richt vizier op AZ-uit

De ploeg van trainer Erik ten Hag werkte vrijdag op een zonnig sportcomplex de Toekomst een training af in aanloop naar het belangrijke duel in Alkmaar. Ajax gaat zondagmiddag op bezoek bij AZ, de huidige nummer vijf van de Eredivisie. Het duel begint om 14:30 uur.

Tags

  • #AZAJA

Socials

Klaassen SOTM 880

Klaassen verkozen tot speler van de maand

Davy Klaassen is door ESPN uitgeroepen tot de speler van de maand april in de Eredivisie. Hij kreeg de bijbehorende award vrijdag uitgereikt op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #Klaassen

Socials