Ten Hag over AZ-uit: 'We kijken ernaar uit'

Ten Hag Persco 1420
Ten Hag Persco 1420

Trainer Erik ten Hag stond woensdagmiddag de pers te woord in aanloop naar het duel in de halve finale van het KNVB Beker-toernooi tegen AZ. "Het is begin maart, we moeten er staan."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AZAJA

Socials

Voordat de halve finale aan bod kwam, werd er door de journalisten nog even gevraagd naar de nederlaag tegen Go Ahead Eagles afgelopen zondag. Ten Hag was duidelijk. "Maandag hebben we de wedstrijd besproken, scherp geanalyseerd en alles benoemd wat niet goed was. De spelersgroep weet ook dat er gefaald is. We doen namelijk iets niet goed als we tegen een nederlaag bij Go Ahead Eagles aanlopen."

100% discipline
Of het gelijkspel tegen Benfica en de verliespartij in Deventer redenen zijn voor verandering spreekt de trainer tegen. "Paniek is niet nodig. Er moet wel verbetering komen want het is begin maart. We moeten er staan." Ajax kreeg vier tegentreffers in de afgelopen twee wedstrijden, een zeldzaamheid dit seizoen. "Vaak is het een samenloop van omstandigheden. De organisatie staat verkeerd, de samenwerking is onvoldoende of iemand voert zijn taak niet goed uit. Daarin moet 100% discipline zijn. Als die niet goed is dan gaat het fout. Als die wel goed is, dan domineren we de tegenstander."

Terug naar donderdag. In tegenstelling tot afgelopen zondag kan Ten Hag niet beschikken over Noussair Mazraoui. "Mazraoui heeft klachten aan zijn knie. Jurriën Timber verwacht ik wel terug, al ligt dat aan de afsluitende training van vandaag." Brian Brobbey is op de weg terug, het duel met AZ komt echter nog te vroeg. "Brobbey traint deels mee maar kan nog niet aansluiten bij de wedstrijdselectie."

Linkerflank AZ én Ajax
Afgelopen december ging Ajax tijdens het competitieduel met AZ in eigen huis met 1-2 onderuit. Ten Hag haalde de dynamische linkerkant van de Alkmaarders aan. "Dat is hun sterkte maar tevens hun zwakte omdat onze linkerkant ook erg sterk is. Daley Blind speelt daarin een belangrijke rol. Hij brengt zoveel aan de bal met passes en keuzes. Er zijn weinig spelers die zo’n pass kunnen geven. Hij is een absolute toevoeging aan ons aanvalsspel." Verder was Ten Hag positief over de huidige nummer vier van de Eredivisie. "Ik vind AZ momenteel een heel stabiel geheel en er zit veel drive in de ploeg. De thuiswedstrijd heb ik recent teruggekeken en enkele elementen eruit gepikt. Destijds deden ze een aanpassing. Of ze dat morgen weer gaan doen, dat gaan we zien. Maar we kijken er naar uit."

David Neres 
Zaterdagmiddag bereikte Ajax het geweldige nieuws dat David Neres, die momenteel in Oekraïne speelt, veilig is. "We hebben contact met hem gehad en zijn zeer begaan met David en zijn familie. We zijn ongelofelijk blij dat hij weg is uit de oorlogssituatie." Zijn boezemvriend Antony was logischerwijs heel bezorgd de afgelopen dagen. "Antony heeft daar echt even veel last van gehad maar gelukkig is Neres veilig momenteel."

Vanwege het wegvallen van zowel Remko Pasveer als Jay Gorter staat Andre Onana sinds afgelopen zondag weer onder de lat in Amsterdam. Iets waar vooral Onana zelf ongelofelijk blij mee is. "Hij heeft een heel bijzonder jaar achter de rug. Nadat Onana weer mocht trainen hebben we hem bewust eerst laten keepen bij Jong Ajax. Toen Maarten Stekelenburg vervolgens geblesseerd was hebben we hem weer bij de groep gehaald. Daarna speelde Onana enkele wedstrijden voor ons en op de Afrika Cup. Nu doet zich een situatie voor waardoor hij weer mag keepen. Andre is enorm blij en heeft het gemist. Hij moet nog wat stappen maken, maar dat gaat de komende weken ongetwijfeld gebeuren."

Tot slot vroeg een journalist of Ten Hag vooruit wilde blikken op komend seizoen. De trainer was duidelijk. "We zitten in de eindfase van het seizoen, daar moet de aandacht op liggen. Mijn focus ligt op het winnen van wedstrijden."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AZAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Alderweireld 1280 10 04 11Ajax VVV104

Top 10 Goals | Toby Alderweireld

Toby Alderweireld viert woensdag zijn 33e verjaardag. De verdediger was tussen 2008 en 2013 Ajacied, speelde 186 duels en maakte in die succesvolle periode meerdere fraaie doelpunten. Tijd voor de Top 10 van Toby!

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Daramystill1280

Zo kijkt Daramy terug op zijn eerste maanden in Amsterdam: 'Leer veel van Dusan en Nico'

Mohamed Daramy speelt inmiddels iets meer dan een half jaar bij Ajax. De Deen moet tot nu toe vooral genoegen nemen met een plek op de bank, maar toch heeft hij het in Amsterdam naar zijn zin. We spreken hem over zijn eerste maanden in het rood-wit, over zijn teamgenoten, zijn ervaringen in de UEFA Champions League én over de stad Amsterdam.

Tags

  • #Daramy

Socials