Zo kijkt Daramy terug op zijn eerste maanden in Amsterdam: 'Leer veel van Dusan en Nico'

Mohamed Daramy speelt inmiddels iets meer dan een half jaar bij Ajax. De Deen moet tot nu toe vooral genoegen nemen met een plek op de bank, maar toch heeft hij het in Amsterdam naar zijn zin. We spreken hem over zijn eerste maanden in het rood-wit, over zijn teamgenoten, zijn ervaringen in de UEFA Champions League én over de stad Amsterdam.

Tags

  • #Daramy

Socials

Het voetballen bij Ajax vergt aanpassingen in het spel van de buitenspeler, zo vertelt hij. "Maar hopelijk komt de dag dat ik mijn kans krijg. Ik leer nu veel van mijn teamgenoten. Bijvoorbeeld van Dusan Tadic en Nico Tagliafico. Zij vertellen mij waar ik moet staan op het veld."

Tadic is de directe concurrent van Daramy. "Hij is een machine en werkt keihard. We vechten voor dezelfde positie, maar hij is een ontzettend goede kerel. Hij zorgt voor me en probeert mij overal bij te betrekken."

Hoewel hij nog niet heel veel minuten heeft gemaakt in Ajax 1, is de vleugelspeler uit Denemarken wel blij met zijn komst naar Amsterdam. "Ik kende Victor Jensen en Mohammed Kudus al. Zij hebben mij goed ontvangen hier. Daarna heb ik veel vrienden gekregen: Danilo, Andre Onana, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. Dat is leuk."

Champions League
De 20-jarige voetballer maakte voor Ajax inmiddels zijn eerste minuten in de Champions League. Tegen Dortmund viel hij in, tegen Besiktas stond de buitenspeler zelfs in de basis. "Dat was mijn beste wedstrijd tot nu toe. Ik heb ervan genoten. Ik heb een paar kansen gehad, waaruit ik had moeten scoren. Maar ik had een paar goede acties en heb fijn samengespeeld met mijn teamgenoten."

Op dit moment komt hij vooral uit voor Jong Ajax. "Het is moeilijk om van het eerste naar het tweede te gaan. Maar ik wil minuten maken, dus dan is het goed om te spelen voor Jong Ajax."

"Verder ben ik heel geduldig. Soms ben ik wel teleurgesteld, maar dat helpt niet, want het verandert niks. Ik moet geduldig zijn en wachten tot het moment dat de coach mij nodig heeft." 

Tags

  • #Daramy

Socials

Gerelateerde artikelen

Truthorliesdaramy Header

Truth or Lies met Daramy | 'Je kan goed liegen!'

Mohamed Daramy wordt de 28e Deen in dienst van Ajax. Om de jonge aanvaller beter te leren kennen en kennis te laten maken met de club, speelt David The Host een potje Truth or Lies met hem.

Tags

  • #Daramy

Socials

Whatsapp Image 2021 09 23 At 12.53.25

FIFA 22 Give Away Day | 'Hij praat te veel!'

Het is voor FIFA-liefhebbers een van de mooiste dagen van het jaar: de ‘FIFA 22 Give Away Day’. David the Host kwam vandaag met de EA-bus naar sportcomplex de Toekomst om de spelers van Ajax 1 en de Ajax Vrouwen te verblijden met hun speciale kopieën van FIFA 22.

Tags

  • #FIFA22

Socials

Daramy1280

Daramy: 'Ik voel me al helemaal thuis hier'

Mohamed Daramy heeft zijn eerste maand in Amsterdam erop zitten. Tijd om terug te kijken met de Deen op zijn eerste UEFA Champions League-ervaring, zijn eerste minuten in het rood-wit en zijn eerste doelpunt.

Tags

  • #Daramy

Socials