Ten Hag over Benfica: 'Het is eten of gegeten worden'

Trainer Erik ten Hag reageert op de loting voor de volgende ronde in de UEFA Champions League. Ajax treft - na een tweede loting - niet Internazionale maar het Portugese Benfica.

Tags

  • #UCL

Socials

"Dit is weer een heel mooi affiche", opent Ten Hag, die het dubbele treffen met Benfica uit 2018 nog niet is vergeten. "We kennen ze natuurlijk goed van twee jaar geleden. Dat lag toen heel dicht bij elkaar. Ik kijk met een goed gevoel terug op die ontmoetingen. Het was uit een echte vechtwedstrijd, die we dankzij een goal van Dusan Tadic naar ons toe trokken."

Trend doorbroken
Het Nederlands elftal en Nederlandse clubs hebben vaak moeite met Portugese tegenstanders, weet ook Ten Hag. "In de regel ligt het Portugese voetbal Nederlandse teams niet, maar wij hebben het tegendeel wel bewezen. Eerst dus tegen Benfica en dit seizoen tegen Sporting CP."

Bij Benfica staat oude bekende Jan Vertonghen onder contract. "Het is een Ajacied, maar hij zal willen presteren. Hij heeft hier vrienden gemaakt, onder wie Daley Blind. Maar eenmaal op het veld is het eten of gegeten worden."

Ten Hag kent ook het huidige Benfica goed. Hij ziet mogelijkheden tegen de ploeg uit Lissabon. "Het belangrijkste is de mentaliteit die we zelf hebben. Onze goede groepsfase biedt geen garantie. Je hebt zelfvertrouwen, maar je begint verder weer op nul. We moeten er alles uithalen om de volgende ronde te halen."

Tags

  • #UCL

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl