Ten Hag: 'Moeten keihard werken om tot vereiste niveau te komen'

Op de laatste dag van het trainingskamp in Oostenrijk besprak Erik ten Hag hoe die week verliep en keek hij vooruit naar de start van het seizoen. Veel ging al goed, maar de trainer beseft dat er ook nog veel werk aan de winkel is.

Tags

  • #TenHag

Socials

Ten Hag kijkt met enigszins gemengde gevoelens terug op de trainingsweek in Oostenrijk. Aan de inzet van zijn spelers ligt dat echter zeker niet. "Het was zeer intensief; we hebben hard en op een goede manier gewerkt. Er waren ook tegenvallers. Mohammed Kudus kon niet meetrainen en Sean Klaiber moest gedwongen naar huis."

"We zien conditioneel bovendien nog wel grote verschillen binnen de groep. Dat moet dicht worden gemaakt om goed gewapend de  strijd aan te gaan. We hebben nog niet alle accenten kunnen leggen, omdat de groep nog niet volledig belastbaar was. We willen nu een goede basis leggen om dat de komende weken wel te kunnen doen." 

Gedreven Berghuis
De komst van Steven Berghuis geeft de gezochte prikkel aan de huidige Ajax-selectie. De buitenspeler zit momenteel vol in zijn Amsterdamse aanpassingsproces. "Hij is zoekende in de speelwijze en met zijn medespelers", legt Ten Hag uit.

"Hij is net begonnen en dat mag ook wel even duren. Je ziet dat hij heel snel dingen omzet en de samenwerking op gang komt. Het begin is er dus, nu moeten we de diepte in. Hij is heel gedreven om het maximale uit zijn carrière te halen."

Naast Berghuis sloot ook een aantal jeugdige spelers uit eigen opleiding aan. Ten Hag is tevreden over hun ontwikkeling. "Zij lopen op de toppen van hun tenen en moeten hun grenzen verleggen. Je geeft ze feedback en tips hoe ze kunnen verbeteren. Dat ga je daarna volgen: wat doe ze ermee en hoe zetten ze dat om?"

Keihard werken
Met de twee oefenduels met Leeds in het verschiet, is duidelijk wat Ajax te doen staat. Er moet keihard gewerkt worden om de hectische zomermaanden - met meerdere internationale toernooien - tot een goed einde te brengen.

"Het belangrijkste is dat een aantal mensen die nog niet op hun top zitten qua conditie, daar nu naartoe gaan groeien", concludeert Ten Hag. "Die zullen een paar stappen vooruit moeten zetten om tegen PSV te kunnen gaan vlammen."

Want zaterdag is het zover: dan begint het seizoen echt, met een topduel met PSV in de Johan Cruijff Schaal. "Het is de eerste titel van het seizoen, tegen PSV én in een gevulde ArenA. We zijn nu nog niet klaar om de strijd vol aan te gaan. Daar zullen we in de komende weken heel hard voor moeten werken."

Gerelateerde artikelen

Tadic2

Tadic: 'Intense, maar goede trainingsweek'

Dusan Tadic keek na afloop van Ajax - RB Leipzig (1-1) met een goed gevoel terug op het verblijf in Oostenrijk. "We hebben een goede week achter de rug. Natuurlijk wil je zoals vandaag ook een betere wedstrijd spelen, maar de trainingen waren zwaar en van hoge intensiteit. Daar moeten we op voortbouwen.”

Tags

  • #PreSeason
  • #Tadic

Socials