Ten Hag over Heracles-thuis: 'Zondag staat los van de wedstrijd in Almelo'

Tenhagclosepersco1280
Tenhagclosepersco1280

Trainer Erik ten Hag blikte vrijdagmiddag tijdens de persconferentie terug op de afgelopen transferperiode en keek ook alvast kort vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen Heracles Almelo. “We weten wat we kunnen verwachten.”

Tags

  • #AJAHER

Socials

De transferperiode diende als hoofdonderwerp tijdens de persconferentie in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. Ten Hag gaf aan tevreden te zijn. "Met Brian Brobbey hebben we een kwaliteitsspeler toegevoegd aan de selectie. Verder is de ploeg intact gebleven, kunnen we op dezelfde voet verder en moeten we met deze selectie titels halen."

Bergwijn niet, Ihattaren wel
Ondanks de tevredenheid ziet Ten Hag altijd kansen op spelersgebied en vindt hij het jammer dat een transfer van een speler met het profiel van Steven Bergwijn niet is gelukt. "We kijken altijd naar manieren om beter te worden en een speler als Bergwijn had ik er graag bij gehad. Dan krijg je nog meer wapens voorin. Hoe meer wapens je hebt, hoe succesvoller je bent."

Over de transfer van Mohammed Ihattaren naar Ajax was Ten Hag duidelijk. "Hij is op dit moment niet fit en dat gaat ook nog wel even duren. Wij hebben een heel begeleidingstraject opgetuigd en geven hem alle ruimte en hulp. Hij moet uiteindelijk de handschoen oppakken en het zelf doen. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij op termijn een hele goede speler voor ons kan worden. Hij is enorm gebrand en wil weer graag voetballen op het hoogste niveau."

Ondanks de sterke interesse van buitenlandse clubs bleef Nico Tagliafico binnenboord, tot tevredenheid van Ten Hag. "Natuurlijk is het jammer voor hem, omdat hij die wens heeft om naar het buitenland te vertrekken. Maar wij moeten ook naar onszelf én de belangen kijken. Tagliafico is een erg belangrijke kracht binnen onze selectie en lastig te vervangen."

Terug naar de Eredivisie. Ajax ontvangt zondag vanaf 16:45 uur nummer veertien Heracles Almelo, de ploeg waartegen de Ajacieden eerder dit seizoen op 0-0 bleven steken. Ten Hag benadrukt klaar te zijn voor de manschappen van Frank Wormuth.

"Zondag staat natuurlijk los van de wedstrijd in Almelo. We zullen op Heracles zijn ingesteld en weten wat we kunnen verwachten." Verder haalde Ten Hag de gedeeltelijke terugkeer van het publiek nog even aan. "Het is prettig dat ze terug zijn, ondanks dat het pas een deel is. Wij hebben ze gemist en zij ons ook."

Vraagtekens binnen selectie
Of Ryan Gravenberch, Edson Álvarez en Lisandro Martínez zondag aanwezig zijn is allerminst zeker. Zo is Gravenberch ziek en staat er ook achter de namen van Álvarez (knie) en Martínez (bovenbeen) een vraagteken. Brobbey is er, vanwege zijn knieblessure, nog niet bij. Daarentegen keert Mohammed Kudus zondag terug in de wedstrijdselectie.

Wie zeker fit zijn voor zondag zijn de van interlands teruggekeerde Antony en Sébastien Haller. "Antony heeft het goed gedaan met Brazilië en kwam met een grote glimlach binnen. Ook Haller is topfit. Na de uitschakeling in de Afrika Cup heb ik hem een paar dagen vrij gegeven. Hij is er weer, heeft energie getankt en is klaar voor zondag."

Tags

  • #AJAHER

Socials

Gerelateerde artikelen

Tenhag1280

In beeld | Selectie feliciteert jarige Erik ten Hag

Na een weekend zonder Eredivisie-voetbal hervat Ajax komende zondag de competitie met een thuisduel met Heracles Almelo. In aanloop naar de ontmoeting met de huidige nummer veertien van de ranglijst trainde de jarige trainer Erik ten Hag vandaag met de selectie op de Toekomst.

Tags

  • #AJAHER

Socials

Antony Goal 20220202 1280 Copyright Proshots 15205967 (1)

Antony trefzeker voor Brazilië

Brazilië heeft afgelopen nacht de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay met ruime cijfers gewonnen: 4-0. Antony behoorde in Belo Horizonte tot de scorende Brazilianen. De Ajacied speelde het laatste halfuur mee en tekende voor de derde treffer. Argentinië versloeg Colombia met 1-0. Lisandro Martínez speelde het hele WK-kwalificatieduel mee met de bianco celeste.

Tags

  • #Interlands

Socials

Manschotajaher1280

Manschot fluit Ajax' eerste thuisduel in de Eredivisie van 2022

Jeroen Manschot is zondag 6 februari de scheidsrechter bij Ajax - Heracles. De 39-jarige arbiter wordt in de Johan Cruijff ArenA geassisteerd door Carl Schaap en Richard Brondijk. Jochem Kamphuis is de VAR. De wedstrijd in de 21e speelronde van de Eredivisie begint om 16:45 uur.

Tags

  • #AJAHER

Socials