Ten Hag over transferperiode: 'Als de kans er is, slaan we toe'

Trainer Erik ten Hag blikt terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar 2021. Verder gaat hij in op de fitheid van de groep en eventuele ontwikkelingen op de transfermarkt.

Tags

  • #TenHag

Socials

Ten Hag, die de feestdagen op een bescheiden manier vierde, kijkt met enigszins gemengde gevoelens terug op het bewogen jaar 2020.

De oefenmeester zag in ieder geval genoeg aanknopingspunten: het positieve beklijft. "Het feit dat we het hele jaar bovenaan hebben gestaan bijvoorbeeld. Uit de Champions League-campagne blijven de duels uit bij Atalanta en tegen Liverpool bij. Bij Atalanta hadden wij een beter resultaat moeten behalen en hebben we het een beetje naïef weggegeven."

"Van het tweeluik met Liverpool blijft toch ook bij dat je competitief bent geweest. Dat moet vertrouwen geven dat er rek in deze groep zit en dat het basisniveau hoog is. Dat moeten we uitbouwen dit jaar."

Ten Hag coacht tijdens Atalanta - Ajax (2-2).

Ten Hag coacht tijdens Atalanta - Ajax (2-2).

Fitheid
De coronacrisis gooide de speelkalender van het seizoen 2020/2021 volledig overhoop. Het leverde een paar overvolle maanden op, die fysiek toch wel hun tol eisten, aldus Ten Hag. "Het was toch een zwaar halfjaar. We liepen tegen het eind op de toppen van onze tenen. Dan ga je pijntjes voelen en zie je dat die zich gaan openbaren. Dan zie je dat de focus bij één of twee wedstrijden minder was."

En helaas heeft dat nog altijd de nodige, vervelende consequenties. "We hebben nog steeds wel een paar problemen. Vooral in de spitspositie. Traoré en Brobbey zijn nog steeds niet in teamtraining. Bovendien is Huntelaar deze week uitgevallen. Ook Neres, voor ons een héle belangrijke speler, is nog niet in teamtraining."

"Dat noodzaakt ons toch om uit te kijken op de transfermarkt", vervolgt Ten Hag. "Maar dat is niet zo makkelijk. Als de kans er ligt, zullen we toeslaan. We zijn ons dus aan het oriënteren en zelfs meer dan dat. Maar de kans dat het gaat gebeuren, acht ik op dit moment niet zo groot. Het is niet eenvoudig om die kwaliteit op die positie aan te trekken in de januarimaand."

Komende periode
De komst van externe versterking is dus zeker niet gegarandeerd, ziet de trainer. "We moeten het nu met deze groep doen. Daarom maakt de medische staf overuren om de spelers weer aan boord te krijgen."

De spelers die (eventueel) terugkeren van blessures, staat meteen een indrukwekkende maand te wachten. Ajax neemt het binnen een paar weken op tegen onder meer PSV, Feyenoord en AZ.

"Een topwedstrijd krijgt altijd meer aandacht", zegt Ten Hag over de serie toppers waar Ajax zich nu op voorbereidt. "We hebben dit seizoen maar weinig tijd gehad om te trainen. Nu hebben we weer een week en daar maken we gebruik van."

Ten Hag met Dusan Tadic tijdens Ajax - Liverpool (0-1).

Ten Hag met Dusan Tadic tijdens Ajax - Liverpool (0-1).

"Het moet een periode met rendement worden; elke training moet raak zijn. Topwedstrijden geven een hele andere dimensie. We kunnen ons in een hele mooie positie manoeuvreren. We kijken er met z'n allen naar uit."

Tags

  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Portretgravenberch1280

Gravenberch: 'Nu ben ik meer een mannetje'

Ryan Gravenberch is met zijn achttien jaar nog altijd piepjong, maar al wel een vaste basiskracht dit seizoen in het elftal van Ajax. De middenvelder vertelt aan het begin van een nieuw jaar over zijn stormachtige ontwikkeling, ambities én zijn goede voornemens voor 2021.

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Klaassen 5

In cijfers | De doelpuntrijke eerste seizoenshelft van Ajax

Prachtige goals, een recordoverwinning, de koppositie; de eerste seizoenshelft van Ajax kent meerdere verhalen en bijzondere statistieken. Voordat het tweede gedeelte van de Eredivisie van start gaat met de topper tegen PSV is het interessant om nog één keer terug te kijken op de eerste veertien wedstrijden van deze jaargang. In samenwerking met GraceNotes maken we een round up van de eerste seizoenshelft van Ajax.

Tags

  • #Eredivisie

Socials

Kudus0401.2

Training Day | Eerste sessie van het nieuwe jaar

Er kan na anderhalve week alweer een punt achter de winterstop. Maandagmiddag was de eerste groepstraining van kalenderjaar 2021. Daarmee is ook het startsignaal gegeven voor de tweede seizoenshelft, waarin Ajax nog op drie fronten actief is.

Tags

  • #TrainingDay

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl