Ten Hag over Lille: ‘Stevige loting’

TH
TH

Ajax werd maandagmiddag voor de zestiende finale van de UEFA Europa League gekoppeld aan Lille, de huidige koploper van Frankrijk. “Het is een stevige loting, zeker voor een geplaatste ploeg zoals wij”, reageert Erik ten Hag.

Tags

  • #UEL

Socials

"Onder de clubs die we konden treffen zaten op papier makkelijkere tegenstanders dan Lille, dat is duidelijk”, vervolgt Ten Hag. Lille is voor zijn ploeg bekend terrein. Vorig seizoen kwamen beide clubs elkaar tegen in de groepsfase van de UEFA Champions League.

"Toen hebben we twee keer van ze gewonnen, daar putten we vertrouwen uit. Ik kijk er erg naar uit, want het is een mooi affiche”, stelt Ten Hag. Voor eigen publiek won Ajax met 3-0, in Noord-Frankrijk werd het 0-2 voor de Ajacieden.

Ligue 1
De coach schrijft de competitie waarin de opponent uitkomt hoog aan. “Het Franse voetbal staat bekend om zijn combinatie van techniek en fysiek. De Ligue 1 is een sterke competitie, maar omdat de wedstrijden in Nederland niet te volgen zijn is het hier wat onbekender. Lille is koploper nu en dat zegt iets over de huidige kracht van het team. Een sterke ploeg, dus het is geen vanzelfsprekendheid dat we bij de laatste zestien gaan komen.”

Het tweeluik staat (pas) over ruim twee maanden op de rol. De duels worden gespeeld op 18 en 25 februari. Vanzelfsprekend ligt de focus tot die tijd op de wedstrijden binnen de eigen landsgrenzen. 

"We zullen de komende periode stap voor stap bekijken. We zitten nu in december, een zware maand. Dan komt januari, met alle topwedstrijden uit de Eredivisie achter elkaar. Februari is een volle maand, waarin dus ook Lille op het programma staat. De blik moet op het goede moment richting die wedstrijden en we zullen zeker niet over Lille heen kijken.”

Schorsing Gravenberch
Voor het heenduel in Lille is Ryan Gravenberch geschorst. De middenvelder kreeg vorige week in de afsluitende groepswedstrijd van de UEFA Champions League tegen Atalanta (0-1) tweemaal geel en dus rood.

Ten Hag: "Het is zaak dat we verder een fitte selectie tot onze beschikking hebben. We moeten twee goede dagen hebben om ze te verslaan, maar gaan er alles aan doen om de achtste finale te bereiken.”

Tags

  • #UEL

Socials

Gerelateerde artikelen

2019 09 17 Ajax Lille 035

Ajax loot Lille in de UEFA Europa League

Ajax speelt in de zestiende finale van de UEFA Europa League tegen Lille. Die Franse ploeg kwam maandagmiddag uit de koker bij de loting in het Zwitserse Nyon.

Tags

  • #UEL

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl