Ten Hag: 'Tadic is voor ons een absolute keyspeler'

Erik ten Hag spreekt vanaf het trainingskamp in De Lutte over de aanwas van jong talent, de plannen voor een nieuw seizoen en de onmisbaarheid van aanvoerder Dusan Tadic. "De tank is weer vol. We hebben weer energie. We kunnen er weer tegenaan en hebben er zin in."

Tags

  • #PreSeason

Socials

"De voorbereiding is altijd een mooie periode", vindt de trainer. "De spelers zijn teruggekomen met heel veel energie en motivatie. Ze willen er een mooi seizoen van maken."

Nog niet iedereen is terug in Amsterdam. De Nederlandse internationals genieten nog van een vakantie na het EK. De Argentijnen doen nog mee aan de Copa América. Edson Álvarez en Sean Klaiber zijn afgereisd naar Amerika voor de Gold Cup en Antony doet mee aan de Olympische Spelen.

Dat geeft wel ruimte binnen de selectie om talenten aan het werk te zien. "Ajax heeft een topjeugdopleiding. In deze weken kunnen we de talenten mooi bekijken en beoordelen. We kunnen kijken of ze al kunnen aanhaken of dat ze nog een extra leerjaar nodig hebben in Jong Ajax."

"Elk jaar is er wel een speler naar voren gekomen", vervolgt de coach. "Eerst hadden we Noussair Mazraoui, daarna Sergiño Dest en het afgelopen seizoen Devyne Rensch. Ik hoop en verwacht dat het ook dit jaar wel weer het geval zal zijn."

De lat moet omhoog
De ambities voor het aankomend seizoen zijn duidelijk: prijzen pakken. Maar ook in Europa moet de lat weer omhoog. "We zijn gegroeid in de afgelopen drieënhalf jaar. We doen weer mee in Europa en dat is goed. Een hele nadrukkelijke ambitie is dat we willen overwinteren in de UEFA Champions League."

De trainer hoopt de huidige selectie bij elkaar te houden om zo zijn doelen te halen. "Ik verwacht niet zoveel wijzigingen. De balans is goed tussen oud en jong. We hebben een leidersgroep. Daar omheen heb je de Zuid-Amerikanen die zeker qua mentaliteit wat toevoegen aan deze groep. En er komen weer jonge talenten."

In de afgelopen week werd er nadrukkelijk getrokken aan aanvoerder Dusan Tadic. Zijn vertrek is een absolute no-go voor Ajax, vertelt Ten Hag. "Dat is inderdaad onbespreekbaar. Hij is ontzettend belangrijk; op het veld, maar zeker ook buiten het veld. Hij is een absolute keyspeler."

Tags

  • #PreSeason

Socials

Gerelateerde artikelen