Ten Hag vreest gemis captain: 'Tadic groot vraagteken'

Erik ten Hag kan met Ajax historie schrijven en als eerste Nederlandse ploeg alle poulewedstrijden in de UEFA Champions League winnen. Over dat en meer vertelde hij op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Sporting CP.

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials

"We beseffen dat het een historische avond kan zijn. Daar willen we dus voor gaan", zegt Ten Hag over de mogelijkheid de zesde groepswedstrijd ook te winnen. "Het is iets prachtigs, maar sportief levert het direct niks op. Maar we zijn ambitieus, dus dan ga je voor elk record dat je kan pakken."

Ten Hag kent de Portugese tegenstander goed. De trainer staart zich dan ook niet blind op de ruime zege die Ajax in Lissabon boekte. "Het is gewoon een ontzettend sterke ploeg. Ze werden vorig seizoen al ongeslagen kampioen. Ze veegden Benfica dit weekend weg. De 1-5-overwinning daar was ook geflatteerd en we zullen dinsdag weer een hele goede dag moeten hebben om te winnen."

Trainer Rรบben Amorim heeft een hecht team gesmeed, dat mooi voetbal aan de dag legt. "Sporting speelt goed en aanvallend voetbal en koppelt dat aan rendement. Ik heb een goed beeld van die ploeg en we hebben met Van der Gaag een halve Portugees in de staf, met kennis over al hun spelers."

Ontwikkeling bij Ajax
Ten Hag werd ook gevraagd naar zijn eigen ontwikkeling als trainer van Ajax. "De clubcultuur staat me aan; aantrekkelijk voetballen en daarmee winnen. Dat zit in elke vezel van een Ajacied en ik hoop dat ik de mensen hier trots maak. Het is een club die groot is, met veel stakeholders. Ik ben beter gaan begrijpen hoe die zich bewegen en hoe ik daar mee om moet gaan."

Tegen Besiktas wisselde de trainer flink door. Dat zal tegen Sporting CP in iets mindere mate het geval zijn. "We zullen weer wat gaan wisselen, maar minder dan tegen Besiktas. Achter Dusan Tadic staat een groot vraagteken. Hij heeft last van rugklachten sinds de wedstrijd tegen Heracles."

Daramy en Antony
Een van de spelers die tegen Besiktas meedeed was Mohamed Daramy. De Deen werd na een helft gewisseld. Ten Hag legt dat uit. "We stonden met 1-0 achter en voorin ging een aantal dingen niet goed. De kansen werden niet benut, dus wilde ik Haller brengen. Ook was de pressing niet goed, dus wilde ik Tadic naar links hebben."

"Je ziet dat Daramy niet schroomt acties in te zetten en snelheid heeft. Maar vanuit kansrijke positie moet hij rendement halen. Ook in de pressing moet hij zich nog een aantal regels eigen maken."

Tenslotte ging de trainer nog even in op de kwaliteiten van een andere razendsnelle buitenspeler: Antony. "Een buitengewoon talent. Zijn dribbeltechniek brengt heel veel problemen voor verdedigers. Met zijn snelheid is hij bijna niet af te stoppen. Hij is vooral erg goed in grote wedstrijden. Die ziet hij als een uitdaging en dan blinkt hij uit. Dan maakt hij het verschil."

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl