Ten Hag: 'We kunnen nare smaak wegspoelen'

Ten Hag Persco 2022 1420
Ten Hag Persco 2022 1420

Na de dramatische uitschakeling in de UEFA Champions League door Benfica wacht Ajax zondag weer een topduel. In de Johan Cruijff ArenA wacht Feyenoord. Trainer Erik ten Hag blikte vrijdagmiddag vooruit op deze Klassieker.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

De uitschakeling kwam als een mokerslag aan, erkende Ten Hag. "Natuurlijk is het duidelijk dat deze teleurstelling aankomt. Maar een sportman vecht terug, raapt zich weer bij elkaar en richt zich op de toekomst. We moeten zorgen dat we volgend jaar weer in de Champions League spelen."

De trainer heeft de afgelopen dagen minder voetbal gekeken, want hij was er wel even klaar mee. Dat betekent niet dat hij niet met voetbal bezig was. "Ik heb mij met Feyenoord bezig gehouden. Ik ken hun principes en kan mij er wel een voorstelling van maken. Gisteren heb ik niet zoveel van hun wedstrijd gezien maar ik weet hoe ze spelen. Zij hebben geen geheimen voor mij."

Ander Feyenoord
"Nu staat er een totaal ander Feyenoord dan de afgelopen jaren. Dit Feyenoord wil domineren, ze hebben een idee aan de bal en zetten hoog druk met een hoge intensiteit. Dat is een verschil met andere jaren."

Dat Feyenoord de eerstvolgende tegenstander is na zo’n midweekse deceptie, doet Ten Hag niet veel. "Je kan er weinig aan doen. Ik vind het prima. Het is een grote wedstrijd waarin we die nare smaak van de Europese uitschakeling echt kunnen wegspoelen. Ik heb met veel spelers individueel gesproken de afgelopen dagen, maar ook in groepjes om de stemming te peilen, hoe we verder gaan. Want we moeten zo snel mogelijk in de positiviteit komen. We hebben nog veel om voor te spelen: de beker en de competitie. Er zijn nog veel finales en zondag is er een van. De druk is ook na dinsdag hetzelfde: we moeten kampioen worden."

Goed gereageerd
Ten Hag gebruikte de teleurstelling van drie jaar geleden toen Ajax Europees de weg naar de finale geblokkeerd zag worden door Tottenham Hotspur. "Toen hebben we in de competitie goed gereageerd met een goed resultaat. Nu hebben we deze wedstrijd op dezelfde manier aangevlogen. Als we hetzelfde resultaat boeken als toen tegen Utrecht ben ik heel blij."

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Gerelateerde artikelen

Makkelie 880

Makkelie scheidsrechter bij Ajax – Feyenoord

De Klassieker wordt zondag gefloten door Danny Makkelie. In de Johan Cruijff ArenA wordt hij bijgestaan door zijn assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. Sander van der Eijk is de vierde official.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Martinez1280

Samenvatting Ajax -Benfica (lang)

Na een klinkende groepsfase met zes zeges slaagde Ajax er dinsdagavond niet in om de kwartfinale van de UEFA Champions League te bereiken. Het ging voor eigen publiek mis tegen Benfica: 0-1.

Tags

  • #UCL
  • #AJABEN

Socials

Blindboos1280

Verslag I Ajax vergeet zichzelf te belonen en verliest van Benfica

Benfica heeft dinsdagavond ten koste van Ajax de kwartfinale van de UEFA Champions League bereikt. De Portugezen wonnen tegen de verhouding in met 0-1 van de Amsterdammers. In een sterke eerste helft vergaten de Ajacieden zichzelf te belonen, waarna Benfica in de tweede helft één grote kans nodig had om het net te vinden.

Tags

  • #UCL
  • #AJABEN

Socials