Verslag I Ajax vergeet zichzelf te belonen en verliest van Benfica

Blindboos1280
Blindboos1280

Benfica heeft dinsdagavond ten koste van Ajax de kwartfinale van de UEFA Champions League bereikt. De Portugezen wonnen tegen de verhouding in met 0-1 van de Amsterdammers. In een sterke eerste helft vergaten de Ajacieden zichzelf te belonen, waarna Benfica in de tweede helft één grote kans nodig had om het net te vinden.

Tags

  • #UCL
  • #AJABEN

Socials

Erik ten Hag coachte dinsdagavond zijn vijftigste Europese wedstrijd als trainer van Ajax. Hij voerde noodgedwongen één wijziging door in de basisopstelling van de Amsterdammers ten opzichte van het heenduel in Lissabon; Andre Onana verving Remko Pasveer, die al enkele wedstrijden geblesseerd is. De Ajacieden begonnen in een sfeervolle, uitverkochte Johan Cruijff ArenA sterk aan de Champions League-return tegen Benfica.

Ajax vergeet zichzelf te belonen
De ploeg van Ten Hag zette de Portugezen vanaf de eerste minuut onder druk, dit leidde binnen twee minuten al tot een kopkans voor Antony. Na deze mogelijkheid drukten de Amsterdammers door en wisten ze opnieuw een gat in de verdediging van Benfica te vinden. Na een goede voorzet van Dusan Tadic leek Ajax via Sébastien Haller op voorsprong te komen, de goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

De Ajacieden lieten zich niet van de wijs brengen en bleven druk op de defensie van Benfica uitoefenen. Dit leverde Ajax een aantal goede mogelijkheden op via de flanken, maar het ontbrak aan scherpte voor de goal. In de 37e minuut besloot Ryan Gravenberch vanaf de linkerkant naar binnen te komen en met een harde knal op doel te schieten. Het schot van de Ajax-middenvelder was hard, maar recht op Vlachodimos af, waardoor de Benfica-sluitpost kon keren.

Benfica scoort openingstreffer
De ploeg van Ten Hag kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg via Tadic al snel een mogelijkheid. De Servische aanvoerder speelde zichzelf goed vrij op de rand van het strafschopgebied, maar schoot hoog over het Benfica-doel.

Waar Ajax het net niet wist te vinden, lukte Benfica dit wel in de 77e minuut. De Portugezen kregen in de hoek van het veld een vrije trap na een vermeende overtreding van Edson Álvarez. Benfica-aanvaller Nunez kopte de bal raak, nadat Onana de indraaiende bal verkeerd had ingeschat.

Slotoffensief Ajax
Tien minuten voor tijd besloot Ten Hag twee offensieve wissels door te voeren. Zo verliet Steven Berghuis het veld voor Davy Klaassen en kwam Brian Brobbey binnen de lijnen voor Álvarez. De Amsterdammers probeerden met een tweede spits naast Haller de druk op te voeren.

In de uiterste slotfase veerde het publiek nog eenmaal op. Brobbey kreeg een enorme kans, maar stuitte op Vlachodimos. De vlag ging omhoog voor buitenspel, al gaven de televisiebeelden niet direct uitsluitsel. Het maakte vanwege de misser van Brobbey uiteindelijk toch niet uit. Het lukte op een teleurstellende avond allemaal net niet. 

Ajax-Benfica 0-1 (0-0)
77. Nunez 0-1

Ajax: Onana; Mazraoui, Timber (90+6. Kudus), Martínez, Blind; Álvarez (81. Brobbey), Gravenberch, Berghuis (81. Klaassen); Antony, Haller, Tadic

Gerelateerde artikelen

Berghuispass1280

In beeld | Ajax - Benfica

Ajax verloor dinsdagavond in uitverkochte Johan Cruijff ArenA met 0-1 van Benfica. Hier vind je de foto's terug van het duel in de achtste finale van de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #AJABEN

Socials

Martinez Thumb 880

Martínez: 'Tijdens de hymne zie ik helemaal niets'

Lisandro Martínez neemt ons mee in zijn beleving van een Champions League-wedstrijd. Hij omschrijft zijn gevoel als hij het veld oploopt, tijdens de hymne en het gezang van het publiek.

Tags

  • #Martínez
  • #UCL

Socials