Ten Hag: 'Weten wat ons te doen staat'

Beide
Beide

Ondanks de vele afwezigen in zijn selectie heeft Erik ten Hag vertrouwen in de ontmoeting tegen FC Midtjylland. “We weten wat ons te doen staat”, vertelde de trainer van Ajax daags voor de wedstrijd op de persconferentie.

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

"We gaan het doen met de spelers die we mee hebben”, vervolgde Ten Hag. "Dat zijn stuk voor stuk goede voetballers en fitte jongens bovendien. Het kan wel zijn dat er één of twee spelers op een andere positie gaan uitkomen.”

Geen toestemming
Ajax is naar Denemarken afgereisd met slechts zeventien spelers. Zo behoort een handvol basisklanten tot de afwezigen. "Een aantal spelers mag wel in Nederland spelen, maar niet in Denemarken", lichtte Ten Hag hun (voorlopige) absentie toe. "Ze hebben geen toestemming gekregen om Denemarken binnen te komen, hoewel ze wel in Nederland en elders hebben gespeeld. Dat is een beetje vreemd."

Erik ten Hag is duidelijk. Er moet door Ajax gewonnen worden van FC Midtjylland.

Erik ten Hag is duidelijk. Er moet door Ajax gewonnen worden van FC Midtjylland.

Over de in Denemarken ontbrekende spelers kon en wilde Ten Hag niet veel kwijt. "Wel of niet positief, daar mag ik niets over zeggen. Ik ga niet in op individuen.” En dan over de (mogelijke) gevolgen voor zijn opstelling. "Sommige spelers zullen op andere posities spelen en we hebben de mogelijkheid om veel te rouleren.”

Al met al heeft Ten Hag genoeg vertrouwen in een goede afloop. "Mytdjylland is een goed team, dat hebben ze laten zien. Maar ik heb vertrouwen in mijn spelers. De groepsfase is natuurlijk maar zes wedstrijden lang. Dat betekent dat we morgen moeten winnen.”

Schuurs: 'We proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan.'

Schuurs: 'We proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan.'

Stugge ploeg
De tegenstander van dinsdag vraagt volgens Ten Hag onverstoorbaarheid. "Midtjylland is een ontzettend gemotiveerd team. Het is vooral een stugge ploeg om tegen te spelen. Dat is waar ze op uit zijn. Het vraagt van ons een vorm van onverstoorbaarheid. Wij moeten ons eigen spel gaan spelen.”

Perr Schuurs kon zich vinden in de woorden van zijn trainer. "Het past natuurlijk in de tijdsgeest van nu dat er soms jongens niet bij kunnen zijn. Maar daar proberen we zo goed mogelijk mee om te gaan. We hebben een sterke ploeg en zullen ons vanuit dat oogpunt focussen op de wedstrijd. Dat is het allerbelangrijkste.”

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Van Der Vaart YT

Van der Vaart heeft goede moed: 'Ajax gaat winnen'

Rafael van der Vaart, oud-speler van Ajax en FC Midtjylland, heeft voor dinsdagavond veel vertrouwen in Ajax. Hij ziet de mannen van Erik ten Hag een overwinning boeken in Denemarken.

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Antony411

Liveblog | Ajax sluit Deense trip af met ontspannen training

Ajax heeft de belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen FC Midtjylland met 1-2 gewonnen en de tweede plek in de poule veroverd. Wil je nog een keer rustig nalezen hoe de Europese trip voor Ajax is geweest? Dat kan via dit liveblog.

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl