Van der Vaart heeft goede moed: 'Ajax gaat winnen'

Rafael van der Vaart, oud-speler van Ajax en FC Midtjylland, heeft voor dinsdagavond veel vertrouwen in Ajax. Hij ziet de mannen van Erik ten Hag een overwinning boeken in Denemarken.

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Van der Vaart is enthousiast over de aankopen die Ajax de afgelopen zomer heeft gedaan. Zeker Mohammed Kudus, momenteel wel geblesseerd, kan hem bekoren. "Ik ben zelf een tien geweest en dat bestaat eigenlijk niet meer in het huidige voetbal. Hij is iemand die dat kan. Tegen Liverpool speelde hij als een soort valse spits, daar kon je zien: dat is er één. Het is een lekkere voetballer."

"Ik vind Antony een hele goede aankoop", vervolgt Van der Vaart. "Hij is snel en balvaardig. Tadic maakt altijd zijn doelpunten en geeft zijn assists en Klaassen is natuurlijk terug. Leuk om te zien hoe hij zich ontwikkeld heeft in Duitsland."

Lastige tegenstander
Van der Vaart weet dat zijn oude club FC Midtjylland in de laatste jaren flinke stappen heeft gezet. "Het is een hele leuke club en ze zijn echt gegroeid. Ze spelen nu veel beter voetbal dan in mijn tijd en zijn snel voorin, met een paar vaardige spelers. Maar Ajax moet gewoon winnen."

FC Midtjylland-aanvaller Awer Mabil is een linke speler. "Ik trainde al met hem, hij is gevaarlijk en in partijtjes kon je de bal lekker aan hem geven. Evander is een goede nummer tien, maar die speelt de laatste tijd niet altijd. Ze hebben wel wat kwaliteiten."

"Hun eerste wedstrijd tegen Atalanta was kansloos", zegt Van der Vaart tenslotte. "Op Anfield hebben ze het redelijk gedaan, maar ik denk niet dat Ajax er wakker van ligt."

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbey 5

Brobbey: 'Ik heb over mijn goal gedroomd'

"Ik werd wakker met een heel mooi gevoel", reageerde Brian Brobbey daags na Ajax - Fortuna Sittard (5-2). De spits luisterde zijn debuut in Ajax 1 direct op met een goal. "Heel belangrijk. Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen en nu moet ik gewoon doorpakken."

Tags

  • #AJAFOR
  • #Brobbey

Socials