Ten Hag over strijd met Young Boys: 'Moeten de regie houden'

ETH2
ETH2

Ajax zal donderdagavond geen moment mogen verzaken als het Young Boys opnieuw wil verslaan. Die conclusie trokken Erik ten Hag en Ryan Gravenberch op de persconferentie daags voor het UEFA Europa League-treffen in Bern.

Tags

  • #UEL
  • #YBAJA

Socials

Ten Hag ziet in Young Boys, ondanks Ajax' ruime overwinning in de Johan Cruijff ArenA, nog altijd een uiterst gevaarlijke opponent. "Wij hebben vorige week heel goed gespeeld en hebben ze geen kans gegeven. Maar de tegenstander kan daar ook van geleerd hebben en met andere oplossingen komen. Morgen kan hun spel anders zijn. Dan zullen wij een nog hoger niveau aan moeten tikken om weer te winnen."

Ryan Gravenberch sluit zich daarbij aan. De middenvelder, vorige week nog goed voor een assist, weet dat Ajax zijn niveau gewoon zal moeten halen. "We kennen onze eigen kracht. Morgen moeten we gewoon laten zien dat we dit kunnen. Vanaf de eerste minuut zal Young Boys volle bak gaan en daar moeten wij ready voor zijn."

Fitheid
Het journaille vroeg logischerwijs ook naar de fitheid van een aantal belangrijke Ajacieden. "Noussair Mazraoui en Jurriën Timber zijn er niet bij”,  ging Ten Hag daarop in. "Over Daley Blind kan ik nu nog niet veel zeggen. Het hangt er echt vanaf hoe dat straks gaat op de training. David Neres en Nico Tagliafico zijn zondag uit voorzorg gewisseld. We verwachten dat zij kunnen aantreden.”

De trainer vertelde hoe hij de fysieke gesteldheid van zijn spelers in de gaten houdt. "Het eerste is observatie en weten hoe je speler in elkaar zit. Dan weet je ongeveer wat ze aan kunnen qua belasting. Daarna neem je data tot je en interpreteer je die. Daarin krijg je bevestiging of ontkenning van je beeld en dan neem je een beslissing."

De achttienjarige Gravenberch voelt zich hartstikke fit. De middenvelder gaat momenteel soepel mee in de flow van drie wedstrijden per week. "Elke wedstrijd is de intensiteit anders. Maar je houdt van voetbal, dus dan ga je vanzelf door."

Dat Blind weer terug is van zijn blessure én heeft bijgetekend, doet ook Gravenberch goed. "Ik heb veel gesprekken met hem. Hij geeft mij bijvoorbeeld tips over positionering in het veld, daar is hij heel goed in. Ik heb wel eens een minder momentje wat dat betreft en daar coacht hij me dan op."

Regie
Ten slotte ging Ten Hag in op de vraag of hij er in gelooft dat Young Boys daadwerkelijk anders voor de dag zou kunnen komen dan in Amsterdam. "Ze kunnen zeker anders spelen, maar dat ligt vooral aan ons. We kunnen verwachten dat ze agressief drukken en opportunistisch voetballen. Daarin moeten wij zorgen dat we wel de regie houden. Wij moeten dan de oplossingen vinden om daar onderuit te spelen."

Tags

  • #UEL
  • #YBAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Nereslach

Liveblog | Europese avond tegemoet

Ajax speelt donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Young Boys. Via ons liveblog blijf je van alles op de hoogte rondom het heenduel uit de achtste finales van de UEFA Europa League.

Tags

  • #UEL
  • #AJAYB

Socials

Alvarezkoppen

In cijfers | Latijns duo symbool voor spel Ajax tegen Young Boys

Ajax schoof donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA Young Boys met goed en geconcentreerd spel opzij. Hoe zag dat er statistisch gezien uit? En welke rol speelde het onverzettelijke Latijnse duo – Edson Álvarez en Lisandro Martínez – in de totstandkoming van de 3-0-overwinning?

Tags

  • #UEL
  • #AJAYB

Socials

Neres

Rewind | Ajax - Young Boys

Ajax wist Young Boys donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA met overtuigend spel aan de kant te zetten (3-0). Hierbij een filmische terugblik op het sterke thuisoptreden van de Ajacieden.

Tags

  • #UEL
  • #AJAYB

Socials