Ten Hag: 'Willen initiatief pakken'

TH 7
TH 7

Erik ten Hag hoopt een dominant Ajax te gaan zien in Bergamo, zo vertelde hij daags voor de wedstrijd op de persconferentie. “Het doel is zoals altijd om het initiatief te pakken.”

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

De coach kondigde wel meteen een (iets) ander strijdplan dan tegen Liverpool aan. "Natuurlijk: zij spelen anders, dus zullen we ook andere oplossingen moeten zoeken.”

Ajax verloor het eerste duel, terwijl Atalanta drie punten pakte tegen FC Midtjylland. Toch wilde Ten Hag van een al beslissend duel niets weten. "Erop of eronder?”. herhaalde de coach hardop een vraag. "Het is pas de tweede wedstrijd. Je moet ieder duel ingaan met de intentie om te winnen, we gaan dan ook uit van een positief resultaat.”

'Punten ontzettend belangrijk'
Daley Blind sloot zich bij de woorden van zijn trainer aan. "We beseffen wel dat de drie punten ontzettend belangrijk zijn, en uit zeker een punt", stelde de verdediger annex middenvelder. "Maar om nou te zeggen dat het bij een nederlaag meteen afgelopen is, zeker niet. Volgens mij is het vaker gebeurd, zelfs bij Atalanta zelf, dat ze drie wedstrijden verloren en toch doorgingen."

De Ajacieden zijn zonder Klaas Jan Huntelaar afgereisd naar Italië. Niet wedstrijdfit, legde Ten Hag het ontbreken van de aanvaller uit. Verder zijn er geen twijfelgevallen en kan Ajax zo goed als op oorlogssterkte aantreden.

Complimenten voor landgenoten
Ten Hag sprak zich lovend uit over Oranje-internationals Marten de Roon en Hans Hateboer. "Ze hebben een uitstekende ontwikkelingen doorgemaakt en zijn via Atalanta bij het Nederlands elftal gekomen. Het zijn allebei echte teamspelers met een fantastische mentaliteit."

“En dan heeft Atalanta ook nog Robin Gosens, een halve Nederlander die we ook goed kennen, en Sam Lammers. Die laatste vind ik een slimme voetballer. Hij is er nog niet heel lang, maar bij die anderen zie je echt dat ze zijn meegegroeid met de resultaten van Atalanta. Knap.”

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Blind 5 (1)

Blind: 'Weten wat ons te wachten staat'

Ajax verkende dinsdagavond het Stadio Atleti Azzurri d'Italia, de thuishaven van Atalanta. Voorafgaand aan de laatste trainingssessie blikten trainer Erik ten Hag en Daley Blind vooruit op het UEFA Champions League-treffen.

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

201027 Emanuelson Over Atalanta.Copy.02

Emanuelson: 'Atalanta voorbeeld van verandering in Italiaanse voetbal'

Oud-Ajacied Urby Emanuelson speelde in het seizoen 2014/2015 negen wedstrijden voor Atalanta Bergamo, dinsdag de tegenstander van Ajax in de groepsfase van de UEFA Champions League. Emanuelson bereidt ons aan de hand van enkele foto's vast voor op de Italiaanse tegenstander.

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials