Ten Hag ziet hongerige spelersgroep: 'Knop is omgezet'

Nog geen 24 uur na de kwartfinale in de UEFA Europa League tegen AS Roma (1-1) ging de focus bij Ajax alweer op de finale van de KNVB Beker. Trainer Erik ten Hag zag die mindset ook al terug bij zijn ploeg, vertelde hij op de persconferentie vrijdagmiddag in de Johan Cruijff ArenA. "De spelers zijn hongerig. Een uitschakeling is nooit fijn. Dat doet pijn, moet ook pijn doen. Maar geeft ook motivatie."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAVIT

Socials

Natuurlijk werd de wedstrijd van donderdag nog even aangehaald, maar het merendeel van de vragen richtte zich alweer op aankomende zondag. Ajax staat voor de 26e keer in de clubhistorie in de eindstrijd van de nationale beker. Vitesse is daarin de tegenstander.

De Arnhemmers kunnen voor de tweede keer de KNVB Beker pakken. Voor Ajax kan het de twintigste Dennenappel worden in de geschiedenis van de vereniging. "Bij Ajax heb je vaker kans om op dat podium te komen. Daar zullen ze zich bij Vitesse van bewust zijn. Maar wij richten ons op onze ploeg, op ons plan", vergeleek Ten Hag de status tussen beide clubs.

Goede teamprestatie nodig
Hij ziet Ajax als favoriet, maar schat de Arnhemmers ook hoog in. "Vitesse is de revelatie van de Eredivisie dit seizoen. Ze hebben van alle topploegen gewonnen dit seizoen, behalve van Ajax."

Dusan Tadic, die ook was aangeschoven bij het persmoment, heeft inmiddels de uitschakeling tegen AS Roma een plekje kunnen geven en focust zich volledig op de eindstrijd van aankomende zondag. "Als de wedstrijd klaar is moet je direct naar de volgende wedstrijd kijken. Wij willen prijzen pakken. Dat is simpel. Ajax wil altijd prijzen pakken."

De Amsterdammers mogen dan volgens Ten Hag en Tadic de favoriet zijn, maar wat voor wedstrijd verwacht de coach zondag te zien in Rotterdam? "Ik verwacht een spannende en felle wedstrijd, met twee ploegen die allebei het spel willen maken. We zullen zien wie het spel naar zich toe kan trekken."

Spelen zonder fans
Bij de finale van de KNVB Beker zullen helaas nog geen supporters aanwezig zijn. En dat vinden zowel Ten Hag als Tadic bijzonder jammer. "Dat doet ons pijn", aldus Ten Hag. "Het doet het hele seizoen al pijn. We zijn wel blij dat we kunnen voetballen en dat de supporters ons via de tv kunnen volgen."

"Wij hebben ze het liefst in het stadion. De atmosfeer, de beleving, daar verlangen we naar terug. We hebben de stilte gevoeld. Betaald voetbal speel je voor mensen. Dat wil je met elkaar beleven. Daar ben je voor gaan voetballen, daar heb je van gedroomd."

Tadic vervolgde in soortgelijke bewoording. "Voetbal zonder fans is moeilijk. Wij missen ze. Ik hoop dat alles snel weer terugkomt. Voetbal is emotie, voetbal is passie. Wij spelen voor de mensen en willen ze blij maken."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAVIT

Socials

Gerelateerde artikelen