Timber heeft ritme: 'Ik voel me nu topfit'

Jurriën Timber brak haast geruisloos door als vaste waarde in Ajax 1. De jonge verdediger blikt terug op de afgelopen periode, waarin hij zich manifesteerde als een betrouwbare en zelfverzekerde speler.

Tags

  • #Timber

Socials

Hoe komt het eigenlijk dat hij op zo'n vanzelfsprekende wijze meedraait in het basiselftal? Timber legt uit dat niks vanzelf gaat. "Het was niet makkelijk. Dat het goed gaat, komt ook door mijn medespelers en omgeving, die mij goed helpen."

Dat de verdediger het fysiek steeds beter bij weet te benen, is natuurlijk van doorslaggevende betekenis. "We spelen drie wedstrijden in de week, die moet je ook negentig minuten vol kunnen houden."

"Nu zit ik in mijn ritme en kan ik het langer volhouden. In het eerste halfjaar heb ik daar moeite mee gehad, maar nu ziet het er goed uit. Ik kan zeggen dat ik me nu topfit voel."

Sterk tegen Lille
In het dubbele treffen met Lille maakte Timber indruk. Hij was rustig aan de bal en fel in de duels. "Ik denk dat we best trots mogen zijn dat we twee keer hebben gewonnen van de koploper van Frankrijk."

Timber heeft van zenuwen voor een dergelijk duel in Europees verband geen enkele last. Wat hij voor het fluitsignaal doet om de tijd door te komen? "Visualiseren van de wedstrijd en genieten van het moment. Die voorbereiding naar de wedstrijd toe, die is ook leuk. Ik denk dat je er juist ook van moet genieten en dat heb ik dus ook gedaan." 

Timber viert de 1-2 in Lille.

Timber viert de 1-2 in Lille.

De concurrentiestrijd met Perr Schuurs houdt hem scherp. "Als hij speelt, doet hij het ook goed. We trekken elkaar alleen maar omhoog. De jonge jongens doen het sowieso goed. Als je laat zien dat je goed genoeg bent, kun je hier spelen. Dat laat Ajax dit seizoen weer zien."

De jonge speler die Timber het liefste snel ziet debuteren, is natuurlijk zijn tweelingbroer Quinten. "Het was wennen om zonder hem in een team te fungeren. Het is heel speciaal dat hij er tegen PSV voor het eerst bij zat. Het is nog even wachten op zijn debuut, maar het juiste moment komt nog wel."

Tags

  • #Timber

Socials

Gerelateerde artikelen

TIMBERTHUMB

Jurriën Timber verlengt contract bij Ajax tot medio 2024

Ajax en Jurriën Timber hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis van de 19-jarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Timber
  • #Ajax 1

Socials

Timber14questions

Risk of Monopoly? | 14 vragen aan Jurriën Timber

In de rubriek 14 Questions leggen we Jurriën Timber veertien vragen en dilemma's voor. Hoe ziet zijn droomvakantie eruit? En kiest hij voor altijd koud douchen of nooit meer de kip van zijn moeder?

Tags

  • #Timber

Socials

Timberkerst

Curaçao's kerstdiner met broertjes Timber: 'Onvergetelijk'

Normaal gesproken vieren Jurriën en Quinten Timber kerst op Curacao. Door de uitbraak van het coronavirus kan dat helaas niet doorgaan dus heeft Ajax-host David voor de broers Curacao naar Nederland gehaald. Met z'n drieën nemen zij het 'onvergetelijke' jaar door.

Tags

  • #Timber

Socials