Curaçao's kerstdiner met broertjes Timber: 'Onvergetelijk'

Normaal gesproken vieren Jurriën en Quinten Timber kerst op Curacao. Door de uitbraak van het coronavirus kan dat helaas niet doorgaan dus heeft Ajax-host David voor de broers Curacao naar Nederland gehaald. Met z'n drieën nemen zij het 'onvergetelijke' jaar door.

Tags

  • #Timber

Socials

Aan de hand van een dobbelspelletje en echte Curaçaose specialiteiten bespreken de Timber-broertjes hun ontwikkeling bij Ajax en leggen ze hun doelstellingen op tafel. Zo maakte Jurriën vlak voor de corona-uitbraak zijn debuut tegen sc Heerenveen. Ajax won dat duel in Heerenveen met 1-3.

Blessureleed
Voor Quinten liep het jaar iets minder prettig. Hij raakte in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong Ajax - Jong PSV geblesseerd. "Je kan ook veel leren van een blessure", legt hij uit.

"Alleen in de eerste week", springt broer Jurriën bij. "Na die eerste week ben je in hoofd al bezig met je terugkeer."

Spelen met fans
De familie Timber kan dit jaar geen Kerst vieren overzees vanwege het coronavirus. "Ik hou van Curacao. Ik hou van mijn familie daar, van de taal en van het strand. Het is er altijd lekker weer", denkt Quinten met weemoed aan het eiland terug.

In de afgelopen jaren gingen de twee broers ook terug naar Curacao om daar Kerst te vieren. Toch is hun eerste wens, als daar naar gevraagd wordt, om direct terug te kunnen met de feestdagen naar de Antillen. "Ik wil graag voetballen met fans, dat is mijn wens", vertelt Quinten. 

Als het dobbelen verder gaat, genieten de twee heren ook van het eten wat op tafel staat en blikken ze alvast vooruit op 2021. "Ik wil graag fit worden", gaat Quinten verder. "Ik wil weer aan wedstrijden toekomen." Jurriën wil op zijn beurt meer wedstrijden in Ajax 1 spelen. "Van daaruit kijken we dan wel weer verder."

Up's and down's
Tot slot wordt de heren gevraagd om het afgelopen jaar in één woord samen te vatten. Als Quinten het eerste 'rottig' uitspreekt, komt Jurriën met een woord wat ze uiteindelijk samen treffender vinden: "Onvergetelijk. We hebben goede momenten gehad en minder. Vandaar dat we samen gaan voor onvergetelijk."

Tags

  • #Timber

Socials

Gerelateerde artikelen

TIMBERTHUMB

Jurriën Timber verlengt contract bij Ajax tot medio 2024

Ajax en Jurriën Timber hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis van de 19-jarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Timber
  • #Ajax 1

Socials

Timber1

Timber: 'Ik kan het hoofd aardig koel houden'

Voor de derde keer dit seizoen begon Jurriën Timber op de bank bij het eerste elftal van Ajax. Tegen Vitesse zou hij uiteindelijk ongeveer een uur spelen na een schouderblessure van Perr Schuurs. "Op het moment dat je erin komt weet je dat je één taak hebt: verdedigend dichthouden."

Tags

  • #Timber

Socials