Timber kijkt uit naar zondag: 'We moeten klaar zijn en kunnen een goede stap zetten'

Terugblikken op de UEFA Champions League en vooruitkijken naar PSV. Dat doen we met Jurriën Timber na het gewonnen duel met Rangers FC. "Iedereen heeft zin in de wedstrijd tegen PSV, het gevoel is goed."

Tags

  • #Timber

Socials

"We hebben zware klappen gehad in de Champions League. Tegen Rangers hebben we twee goede wedstrijden gespeeld. Vooral thuis was het erg goed. Maar tegen Liverpool en Napoli was het gewoon niet goed genoeg en daarom gaan we nu naar de Europa League", concludeert Timber na zes groepswedstrijden in de Champions League.

Persoonlijke ontwikkeling
Ondanks dat de resultaten niet altijd positief waren, kan de centrumverdediger terugkijken op een leerzame periode. "We hebben echt zware wedstrijden gehad tegen goede tegenstanders. Over het algemeen hebben we ook best veel tegengoals gehad, dus er zijn veel doelpunten waar je weer iets van kunt leren. Dat neem je mee en is goed voor je persoonlijke ontwikkeling."

Timber heeft na het vertrek van een aantal sterkhouders een prominentere rol gekregen binnen de Ajax-selectie. "Het vraagt vooral meer van mijn communicatie denk ik", aldus de 21-jarige Ajacied. "Ik weet zelf hoe moeilijk het is om bij Ajax 1 te komen en jezelf aan te passen aan wat er allemaal gevraagd wordt van je. Daarbij probeer je die jongens gewoon te helpen en vanuit daar probeer je gewoon verder te groeien. Dat is een goed leerproces voor mezelf."

Connectie met Bassey
Timber vormde vorig seizoen een centraal duo met Lisandro Martínez, vanaf dit seizoen speelt hij veelal samen met Calvin Bassey. "In de communicatie met hem gaat het heel goed en hij is ook heel erg leergierig. Het is niet gemakkelijk om je aan te passen aan Ajax 1 en ik denk dat hij dat heel erg goed doet. Bassey is sowieso een hele goede speler."

Topper tegen PSV
Timber verwacht zondag een zware wedstrijd tegen PSV. "De wedstrijd is ook heel erg belangrijk voor de titelrace, dus we zullen ready moeten zijn. We hebben in de Johan Cruijff Schaal gezien dat het niet gemakkelijk zal worden. We willen zondag gewoon winnen, dat is duidelijk", besluit de centrumverdediger.

Gerelateerde artikelen

TD II 1280

Training Day | Vizier op topper tegen PSV

PSV-thuis. Na de overwinning in de UEFA Champions League op Rangers FC staat er zondag opnieuw een belangrijk duel op het programma voor de Ajacieden. De selectie werkte vrijdagochtend een training af in aanloop naar het duel met de Eindhovenaren.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Persco Schreuder PSV 1280

Schreuder over duel met PSV: 'Als wij thuis spelen zijn we lichtelijk favoriet'

"Het gaat zondag heel interessant worden." Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen PSV plaats achter de microfoon in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. De oefenmeester gaf een korte update over de ziekenboeg, liet zich kort uit over Dusan Tadic en Steven Bergwijn en blikte vooruit op het treffen met de Eindhovenaren.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Better Prepared 1280

Better Prepared | Dit moet jij weten over de 133e wedstrijd tegen PSV

De topper tegen PSV komt eraan. In deze Better Prepared praten wij je helemaal bij over het belangrijke duel met de Eindhovenaren. Daarnaast lichten we, na elf competitiewedstrijden, enkele opvallende Ajax-statistieken uit en peilen we de verwachtingen bij de fans voor de topper.

Tags

  • #AJAPSV

Socials