Timber over honderd duels in Ajax 1: 'Dat maakt me zeker trots'

Jurriën Timber speelde zondag tegen Excelsior (1-4) zijn honderdste wedstrijd in Ajax 1. Daarmee trad hij toe tot de Club van 100. Hoog tijd dus om zijn eigen foto toe te voegen en met de verdediger in gesprek te gaan over zijn mijlpaal. "Ik vind het veel, honderd wedstrijden, zeker op zo’n jonge leeftijd. Als je naar die muur kijkt, is het mooi om daar tussen te staan.”

Tags

  • #Timber

Socials

Jurriën Timber is pas 21 jaar en bereikte zondag tegen Excelsior al de magische grens van honderd duels in Ajax 1. Bij zijn debuut sprak toenmalige trainer Erik ten Hag al lovende woorden. "Hij kan goed indribbelen, heeft veel snelheid. Het is een sterke jongen."

Ziyech geeft rust
Voor de aftrap van zijn debuutwedstrijd kwam Hakim Ziyech tijdens de warming-up naar hem toe en gaf hem de benodigde rust. "Hij zei dat ik niet hoefde te stressen. Dat zij alle druk op zich namen en dat ik maar mijn ding moest doen. Dat hielp wel. Ook Andre Onana gaf rust. Hij zei ‘doe geen gekke dingen. Als je het niet meer weet, dan speel je terug naar mij'."

Zijn eerste goal maakte Timber in de kampioenswedstrijd tegen Emmen. "Ik had die wedstrijd echt een sterk gevoel. Al op het moment dat ik wakker werd. Na die goal kwam Rensch als eerste op mij af. Hij was blij voor me, hij had zelf al een paar keer gescoord en dit was echt mijn eerste."

Verslavend
Ajax kroonde zich tot kampioen. "Het gevoel van de beste zijn, is gewoon mooi, dat is verslavend."

Zoals elke voetballer ging er in die honderd duels ook bij Timber weleens iets mis. Onder andere bij PSV-uit toen een foutje van hem een tegengoal opleverde.  "Toen ging ik er over nadenken ‘doet het mij wat?’ Maar nee, het was niet zo dat ik mij super schuldig bij die fout. Je weet dan 'oké, dit hoort er bij'. Het was ook niet zo dat ik geen bal meer durfde te raken of dat ik met angst ging voetballen. Natuurlijk was het wel lekker dat Nous de bal er nog inschoot en dat we wonnen. Dan is alles vergeten."

Maximaal getest
Leermomenten waren er genoeg in al die duels, zoals in de thuiswedstrijd tegen Dortmund waarin hij tegenover fenomeen Erling Haaland speelde. "We hadden een Haaland-meeting gehad met een aantal spelers", verklapt Timber. "Dit zijn de wedstrijden waarin je beter wordt, want je wordt maximaal getest. Ik voelde mij rustig; we zaten er goed in. Het was niet per se mijn beste wedstrijd van de honderd, maar wel één van de beste."

Timber krijgt tijdens het bijzetten van zijn portret in de Club van 100 een videoboodschap van zijn moeder. Zij zegt: "Wat een prestatie, je hebt alweer een mijlpaal bereikt. Wees trots op jezelf. Blijf plezier hebben in jezelf en in je spel. Veel zegen, je trotse mama."

Grootste fan
De jubilaris ziet het glimlachend aan: "Dat zijn mooie woorden, zij is wel mijn grootste fan. Je ziet dat ze steeds meer geniet. Vroeger was ze nog erg bezig met hier komen. Ook voor haar is het een trots moment dat we hier nu staan. Dan kan ze meer genieten."

En hij is ook trots op zijn honderd wedstrijden. "Je hebt het helemaal niet door dat je al op honderd wedstrijden zit. Op jonge leeftijd die honderd halen is wel iets om trots op te zijn."

 

Gerelateerde artikelen

Timber Header Honderd Wedstrijden 1280

Tien feiten over 100 duels Jurriën Timber in Ajax 1

Jurriën Timber heeft zondagmiddag tegen Excelsior zijn honderdste officiële wedstrijd in Ajax 1 gespeeld. De Ajax-verdediger heeft zodoende een plek verdiend in Ajax’ Club van 100, de eregalerij van de grootste en vaak ook trouwste Ajacieden in de clubhistorie. We hebben tien feiten op een rij gezet over Timber.

Tags

  • #Timber

Socials

Timberinterviewstill1280

Timber: 'Na twee weken had ik alweer zin om terug naar de club te gaan'

Vier foto's met Jurriën. Aan de hand van vier thema's blikken we met Jurriën Timber vooruit op het nieuwe jaar. De ambitieuze centrumverdediger is gebrand om er samen met zijn ploeggenoten een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken. "Elke wedstrijd wordt vanaf nu een finale en dat begint zondag tegen NEC."

Tags

  • #Timber

Socials

TIMBERTHUMB

Jurriën Timber verlengt contract bij Ajax tot medio 2024

Ajax en Jurriën Timber hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis van de 19-jarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Timber
  • #Ajax 1

Socials