Hoekstra en Noordam versterken Ajax Vrouwen

Hoekstra2.0
Hoekstra2.0

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tiny Hoekstra en Nadine Noordam over hun overgang naar Amsterdam. Beide spelers tekenen een contract voor één seizoen bij de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Hoekstra, geboren op 15 september 1996 in Rinsumageest, is een spits en komt van sc Heerenveen. Ze speelde sinds 2012 voor de Friese club en scoorde eerder dit seizoen nog tegen Ajax. In het seizoen 2018/2019 trof Hoekstra 27 keer doel in 24 wedstrijden.

Noordam verruilt op haar beurt ADO Den Haag, waar ze sinds 2014 actief was, voor de Ajax Vrouwen. De 22-jarige middenvelder is geboren op 29 juli 1998 in Delft. Ze passeerde onlangs - ondanks haar jonge leeftijd - de 150 wedstrijden op het hoogste niveau.  

Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen, is blij met de twee aanwinsten. "Noordam is een motor op het middenveld, die altijd honderd procent geeft. Ze heeft voetbalgogme en is slim. Dat combineert ze bovendien met de absolute wil om duels te winnen."

"Hoekstra is een geslepen aanvaller. Bij Heerenveen was ze ook voor Ajax altijd een moeilijke voetballer om tegen te spelen. Ook tegen de topclubs pakt ze altijd haar doelpuntjes mee; ze is erg doelgericht. Een hele fijne speler om in je selectie te hebben."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Grant1280

Grant en Verhoeve verlengen bij Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Chasity Grant en Soraya Verhoeve over het verlengen van hun contract. Het tweetal zette maandagmiddag hun handtekening onder een nieuwe verbintenis.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwen1

Ajax Vrouwen lijden gevoelige nederlaag in strijd om titel

De Ajax Vrouwen hebben zondag een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om de titel. Op sportcomplex de Toekomst werd met 1-2 verloren van koploper FC Twente, dat daardoor de onderlinge voorsprong vergrootte tot vier punten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl