Toekomstperspectief | Aanvoerder Verschuren van O17 heeft alles onder controle

Ajax O17 is een hecht team waarin veel jongens zitten die al jaren samenspelen. De eerste seizoenshelft verliep wisselvallig, maar de Ajacieden gaan nu vol voor de prijzen.

Tags

  • #AjaxO17

Socials

Trainer Yuri Rose, inmiddels bezig aan zijn tweede jaar als trainer bij de O17, omschrijft zijn team als een vechtploeg. "Voor Ajax-begrippen zeker. Het zijn jongens waar ik heel fijn mee kan samenwerken, ze willen echt beter worden. Een team dat bestaat uit jongens die al heel lang bij de club zitten. Ze kennen elkaar door en door."

Dramatische start
Met het overlijden van jeugdspeler Noah Gesser kende Ajax O17 een vreselijk begin van het seizoen. "Het heeft een enorme impact gehad op de jongens. De start van het seizoen was wisselvallig en er zijn nog genoeg stappen te maken."

De zestienjarige Gerald Albers is tevreden over Yuri Rose. "Ik vind het een hele duidelijke trainer. Hij geeft aan wat je moet doen, waar je moet staan en hoe je ervoor staat als individu." De rechtsback van O17 is bezig aan zijn negende jaar in Amsterdam. "Ik omschrijf mezelf als een aanvallende back."

Aanvoerder Nick Verschuren is lovend over zijn verdediger. "Het is een klein mannetje met een berenhart, hij geeft alles. Zolang ik bij Ajax zit, speel ik al met hem. We kennen elkaar heel goed."

Veel leren
"We zitten in een leerproces. Qua resultaten verliep de eerste seizoenshelft moeizaam. Daarin zijn we wel sterker geworden als individu. Nu is het tijd om in de tweede seizoenshelft betere resultaten neer te zetten", vertelt Albers.

Trainer Rose wil zijn ploeg voorbereiden op het betaald voetbal. "Het is het eerste jaar in de bovenbouw. Er komt meer verantwoordelijkheid bij de jongens en we proberen het initiatief steeds meer bij de spelers te leggen. Er zitten namelijk al jongens van deze generatie bij Jong Ajax, ze moeten dus klaar zijn. Daarnaast is dit de leeftijd waarop ze in aanmerking komen voor een contract. Dat doet ook wat met een groep. Daarin moeten wij ze goed begeleiden. Het is een bewerkelijke leeftijd."

Hechte ploeg
Verschuren sluit zich aan bij de eerdere woorden van zijn trainer. "We zijn een hecht team. Iedereen kent elkaar. We weten hoe we elkaar beter kunnen maken."

Naast zijn voetballende kwaliteiten kan Albers ook goed met een piano overweg. "Ik heb ooit pianoles gehad en kan een aantal nummers spelen. Na een drukke dag bij Ajax speel ik die liedjes weleens om tot rust te komen. Ik weet waar ik het voor doe. Hoe ouder ik word, hoe dichter ik daarbij in de buurt kom." Ook Albers heeft een goed woordje over voor zijn captain. "Nick is een echte aanvoerder. Zijn houding is goed: kin omhoog en borst vooruit." Rose sluit zich daarbij aan. "Nick gaat altijd voorop in de strijd. Hij is echt de leider van de ploeg."

Tags

  • #AjaxO17

Socials

Gerelateerde artikelen

Kreemers 880

Kremers: 'We gaan nog wel even nagenieten'

Ajax O18 won zaterdagmiddag met 3-0 van Feyenoord in de mini-Klassieker. Na afloop van het duel op sportcomplex de Toekomst stond Ajax-goalie Sten Kremers voor de camera. Hij blikte uiteraard tevreden terug.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

O18 Header 880

Blik op de Toekomst | O18 wint mini-Klassieker overtuigend

Twaalf wedstrijden, tien overwinningen. Het was een super zaterdag voor de Ajax-jeugd. Zo won Ajax O18 de mini-Klassieker, versloeg de O17 FC Utrecht en stuurde de O10 PSV met ruime cijfers huiswaarts. Bekijk in Blik op de Toekomst alles van de jonge Ajacieden.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials