Top 10 Goals | Ras-Ajacied Van de Beek

Donny van de Beek doorliep het klassieke pad van een Ajax-jeugdproduct. Hij kwam op jonge leeftijd in de opleiding en debuteerde op zijn achttiende in Ajax 1. Uiteindelijk kwam Van de Beek tot 175 officiële wedstrijden en 41 doelpunten. Ter ere van zijn 27e verjaardag hebben we Donny's tien mooiste treffers in Amsterdamse dienst op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Gerelateerde artikelen

Finidi1920

Top 10 Goals | 'Tjongejonge, wat een goal van Finidi'

Bescheiden naast het veld en fenomenaal en meedogenloos tussen de kalklijnen: Finidi George. De Nigeriaanse flankspeler is een belangrijke pion in het aanvalsspel van het gouden Ajax van midden jaren negentig. In zijn Amsterdamse periode wint Finidi bijna alles wat er te winnen valt met Ajax; van Wereldbeker tot Nederlandse Supercup, de voormalige Johan Cruijff Schaal. Vanwege de 53e verjaardag van de Nigeriaan hebben we tien heerlijk Finidi-goals op een rij gezet. Neem bijvoorbeeld die pegel tegen Bayern München in de UEFA Champions League in 1995. Kijk en geniet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Seedorf1920

Top 10 Goals | Stijlvolle Seedorf

Clarence Seedorf is met vier UEFA Champions League-titels op zijn naam een van de meest succesvolle Nederlandse voetballers aller tijden. De in Paramaribo geboren oud-middenvelder maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut bij Ajax en was tot 2018 de jongste debutant in Ajax 1. Nadat hij in 1995 met Ajax de Champions League won, pakte hij ook nog met Real Madrid en twee keer met AC Milan de 'Cup met de Grote Oren'. Vanwege zijn 48e verjaardag hebben we tien heerlijke treffers op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Pettersson1920

Top 10 Goals | Topschutter uit Zweden

Op zijn curriculum vitae staan naast zijn Ajax-periode louter Zweedse clubs. Stefan Pettersson maakte juist in het wit-rood-wit grote indruk. In nog geen tweehonderd wedstrijden maakte hij honderd goals. Bij zijn afscheid in 1994 werd hij 'Mister Ajax' genoemd door toenmalig voorzitter Michael van Praag. Pettersson is zo naast Sjaak Swart dus ook een beetje de tweede 'Mister Ajax'.

Tags

  • #Top10Goals

Socials