Top 10 Goals | Ronald Koeman

Ronald Koeman heeft zich in Zeist met het Nederlands elftal verzameld voor twee interlands. Ondertussen passeert voor de voormalig speler én trainer van Ajax een bijzondere dag. Dinsdag (21 maart) wordt hij namelijk zestig jaar. Hierbij zijn tien mooiste goals als speler in Amsterdamse dienst.

Tags

  • #Koeman

Socials

Gerelateerde artikelen

Johnny Rep 1920

Documentaire ‘Ajax 1973: voltooiing van de trilogie’ te zien op ESPN

De eerste Europa Cup 1 in 1971, nummer twee in 1972 en op 30 mei 1973 volgt nummer drie: de voltooiing van de trilogie. "Ajax is het sterkste wat er op voetbalgebied in de wereld te bewonderen valt. Ongeëvenaarde klasse", zo omschreef Bayern München-trainer Udo Lattek het ooit. In de finale van '73 wordt Juventus met 1-0 verslagen en dus voor de derde keer achter elkaar de Cup met de Grote Oren gewonnen.

Tags

  • #AjaxDoc

Socials

Jesper Olsen 1920

Top 10 Goals | Fraaie treffers van De Vlo

Met zijn 1.68 meter en zijn wendbaarheid kreeg Jesper Olsen al snel de bijnaam 'De Vlo' in Amsterdam. De Deen maakte tussen 1981 en 1984 indruk bij Ajax en verdiende uiteindelijk een treffer naar Manchester United. Met de Amsterdammers won hij twee landstitels en één KNVB Beker. De snelle en onvoorspelbare Deen blaast maandag 20 maart 62 kaarsjes uit. Vanwege zijn verjaardag hebben we tien heerlijke treffers op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

HZ 1280

Top 10 Goals | Magie met Hakim

Hakim Ziyech: de Wizard of AMS. De baltovenaar liet in vier seizoenen in Amsterdam zijn klasse zien en verdiende daarmee een transfer naar de Premier League. De technische oud-Ajacied viert op 19 maart 2023 zijn dertigste verjaardag. Ter ere van zijn geboortedag zetten wij tien heerlijke treffers op een rij.

Tags

  • #Top10Goals

Socials