Top 3 Goals | Topschutter in het zwart-wit-tijdperk

In de tijd dat Henk Groot de doelpunten aaneen reeg voor Ajax stonden er nog niet tal van camera's langs het veld. Toch hebben we voor de wijlen Ajacied een aantal prachtige goals op een rij gezet. Groot speelde tussen 1959 en 1970 305 officiële duels voor Ajax en maakte daarin liefst 207 doelpunten. Hij zou zaterdag 22 april 85 jaar zijn geworden. Groot overleed echter vorig jaar mei op 84-jarige leeftijd.

Tags

  • #Top3Goals

Socials

Gerelateerde artikelen

Finidi 1280

Top 10 Goals | Feestende Finidi

Finidi George maakte begin jaren negentig furore in het 'gouden' Ajax en had patent op mooie doelpunten. De Flegmatieke Nigeriaan speelde in totaal 122 officiële duels voor Ajax 1 en won onder andere de Champions League, de wereldbeker en werd drie keer landskampioen met de Amsterdammers. Ter ere van zijn 52e verjaardag hebben we tien prachtige treffers van de aanvaller op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Serero Juicht 1920

Top 5 Goals | Sierlijke treffers van Serero

Zijn doelpunt in de Johan Cruijff ArenA tegen FC Barcelona is misschien wel zijn bekendste treffer in het shirt van Ajax. Maar de Zuid-Afrikaan Thulani Serero heeft meerdere prachtige goals gemaakt in zijn Ajax-periode. Sowieso kan hij terugkijken op een goede tijd in Amsterdam: hij voegde drie landstitels en een Johan Cruijff Schaal toe aan zijn palmares. Vanwege zijn 33e verjaardag hebben we vijf prachtige goals van Serero op een rij gezet.

Tags

  • #Top5Goals

Socials

Seedorf Top 10 1920

Top 10 Goals | Stijlvolle Seedorf

Clarence Seedorf is met vier UEFA Champions League-titels op zijn naam één van de meest succesvolle Nederlandse voetballers aller tijden. De in Paramaribo geboren oud-middenvelder maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut bij Ajax en was tot 2018 de jongste debutant in Ajax 1. Hij werd vijf jaar geleden opgevolgd door Ryan Gravenberch. Nadat hij in 1995 met Ajax de Champions League won, pakte hij ook nog met Real Madrid en twee keer met AC Milan de 'Cup met de Grote Oren'. Vanwege zijn 47e verjaardag op zaterdag 1 april hebben we tien heerlijke treffers op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials