Trotse Arveladze: 'Voor mij een eer dat Mikautadze naar Ajax gaat'

Mikautadze Arveladze Header 1920
Mikautadze Arveladze Header 1920

Met Georges Mikautadze heeft Ajax na Shota Arveladze weer een nieuwe Georgiër in de gelederen. Vanuit zijn thuisland staat de oud-spits van Ajax ons te woord en spreekt hij enthousiast over 'zijn opvolger'. "Hij is technisch en gaat altijd richting het doel."

Tags

  • #Mikautadze

Socials

Arveladze speelde tussen 1997 en 2001 125 officiële wedstrijden in Ajax 1. De komst van Mikautadze naar de club geeft hem een geweldig gevoel. "Ik ben blij dat er na lange tijd weer een Georgiër naar Ajax gaat. Het is heel goed dat de club hem kan halen en het is een eer dat spelers uit mijn land Ajax gaan representeren. Voor mij is Ajax een club uit de top tien van de wereld. Een Georgiër, opgegroeid in Frankrijk, gedebuteerd in ons nationale team en binnenkort in de Johan Cruijff ArenA: geweldig. Het is historisch en we zijn allemaal trots op hem."

Nationale team
Mikautadze speelde inmiddels al zestien keer in de nationale ploeg van Georgië en was daarin vier keer trefzeker. "De fans houden van hem en steunen hem altijd", zegt Arveladze trots. "Samen met onder meer Khvicha Kvaratskhelia en Giorgi Chakvetadze is hij heel belangrijk voor Georgië. Ze brengen veel euforie bij het nationale team en het volk is trots dat er spelers uit het land bij grote Europese clubs spelen."

De inmiddels vijftigjarige Arveladze deed het meer dan zeventig keer in Amsterdam: doelpunten maken. Dé overeenkomst tussen hem en de nieuweling, vindt hij. "Hij scoort. Dat is het belangrijkste in het voetbal. Hij heeft het laten zien op verschillende niveaus en in verschillende competities. Het is een uitstekende speler, heel technisch en een echte professional. Hij weet wat hij kan én doet wat hij kan."

"Altijd op zoek naar het doel", zegt Arveladze als hem wordt gevraagd wat Mikautadze typeert als speler. "Hij concentreert zich rondom de zestien meter en wil altijd naar de goal. Met zijn snelheid, kracht en doelgerichtheid is hij heel gevaarlijk. Hij schiet niet per se hard, maar met links én rechts zeer accuraat."

Veelzijdig
Net als veel spelers bij Ajax, kan ook Mikautadze uit de voeten in verschillende systemen en op verschillende posities. "Georges is veelzijdig en kan in de spits en op 'tien'. Al zie ik hem meer als een doelpuntenmaker dan een assistgever. Ajax moet hem dicht bij het vijandelijke doel gebruiken, daar is hij zo gevaarlijk. Qua stijl vergelijk ik hem een beetje met Luis Suárez", gaat Arveladze verder.

Arveladze is duidelijk en heeft geen enkele twijfel over de kans van slagen van Mikautadze bij Ajax. "Tegenwoordig zijn de clubs zoveel gegroeid ten opzichte van mijn periode. De spelers worden bij alles geholpen: het eten, de taal en analyses van wedstrijden. Hij zal daardoor snel gewend zijn aan de club en dat is goed. Mensen gaan hem helpen en hij gaat slagen. Het enige wat hij moet doen is zorgen dat de bal in het net komt", sluit de oud-spits van de Amsterdammers een lach af.

Gerelateerde artikelen

Mikautadze Header Interview 1920

Mikautadze: 'Iedereen weet wat de naam Ajax betekent'

De nieuwe aanwinst Georges Mikautadze is blij met zijn overgang naar Amsterdam. De aanvaller is duidelijk: "Ik heb geen seconde getwijfeld." Ook directeur voetbalzaken Sven Mislintat is in zijn nopjes met de nieuweling. "Hij kan op alle posities in de voorhoede spelen."

Tags

  • #Mikautadze

Socials

Mikautadze Header Pb 1920

Ajax contracteert Georges Mikautadze

Ajax, FC Metz en Georges Mikautadze hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de aanvaller naar Ajax. De in Frankrijk geboren Georgiër tekent in Amsterdam een contract tot en met 30 juni 2028. Ajax betaalt een transfersom van ruim € 16 miljoen aan FC Metz, dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot ruim € 19 miljoen.

Tags

  • #Mikautadze

Socials

Mikautadze Header Stats 1920 Goed

Mikautadze | Georgische goalgetter uit Lyon

Georges Mikautadze zette woensdag zijn handtekening onder een meerjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De geboren Fransman met Georgische roots komt over van Ligue 1-club FC Metz. Wie is Mikautadze precies? Tijd om deze voorhoedespeler beter te leren kennen.

Tags

  • #Mikautadze

Socials