Trotse Van den Boomen: 'Blij met beloning'

Branco van den Boomen is terug in Amsterdam. De middenvelder heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt tijdens zijn tijd bij Toulouse FC en is klaar voor zijn tweede periode bij Ajax. "Ik ben een creatieve teamspeler die graag vooruit speelt."

Tags

  • #VandenBoomen

Socials

"Ik ben ontzettend trots, op mezelf en op de mensen om mij heen", begint de aanwinst. "Ik was verrast dat Ajax kwam, maar het was een positieve verrassing. De grootste club van Nederland die langskomt, dat had ik niet verwacht."

Directeur Voetbalzaken van Ajax, Sven Mislintat, is blij met de komst van Van den Boomen.

Ontwikkeling
Van den Boomen speelde in de jeugd van Ajax en belandde vervolgens via onder meer FC Eindhoven en De Graafschap bij het Franse Toulouse FC. Daar zag hij in wát hij moest verbeteren om zichzelf te blijven ontwikkelen. "Daar zag je mijn zwakke punten in het begin heel goed. Dat zorgde ervoor dat ik er heel veel aan ging werken. Mijn goede kwaliteiten kwamen altijd wel naar voren, maar aan mijn mindere kwaliteiten heb ik in Frankrijk heel veel aan gewerkt", zegt de middenvelder.

Loopvermogen, snelheid en duelkracht. Zaken die Van den Boomen enorm heeft geleerd in Frankrijk. "Maar ook op het mentale vlak ben ik veel veranderd. Ik ben vader en dat geeft een bepaalde trots en motivatie." De middenvelder ziet zichzelf als een creatieve speler die graag vooruit speelt. "Aanvallers in stelling brengen en zelf gevaarlijk zijn voor het doel of met standaardsituaties. Daarnaast ben ik een echte teamspeler met een goede persoonlijkheid."

Stempel
"Ik ben een speler die veel aan de bal moet komen en ik denk dat dat bij Ajax veel het geval is", gaat Van den Boomen verder over zijn positie. "Ik focus mij op de posities 'acht' en 'zes'." Zijn traptechniek is zijn stempel. "Als ik die niet had, had ik hier niet gezeten. Ik breng aanvallers graag in goede posities."

Eerst op vakantie en dan fit terugkomen. Zo zien de komende weken eruit voor de aanwinst. "Daarna wil ik hier beter worden. Ik ga spelen met de top van Nederland en daar kijk ik heel erg naar uit. Ik heb nooit opgegeven en altijd alles voor de sport gedaan. Uiteindelijk is dat in mijn geval beloond."

Gerelateerde artikelen

Still Mislintat

Mislintat: 'Ik ben heel blij met Branco'

Sven Mislintat heeft met Branco van den Boomen zijn eerste aanwinst binnen. De Directeur Voetbalzaken van Ajax is enorm blij met de middenvelder. "Hij is uitgegroeid tot een echte persoonlijkheid op en naast het veld."

Tags

  • #Mislintat

Socials

Header Vb Boomen 1280

Ajax contracteert Branco van den Boomen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Branco van den Boomen over de overgang van de middenvelder naar Amsterdam. Van den Boomen komt transfervrij over van Toulouse FC, waar hij een aflopend contract heeft. Hij tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2023 en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2027.

Tags

  • #VandenBoomen

Socials

BVDB Header Verhaal

Branco van den Boomen | Terug in Amsterdam

Met Branco van den Boomen heeft Ajax maandag een nieuwe speler gepresenteerd. De 27-jarige middenvelder keert terug bij de club waar hij negen jaar geleden vertrok.

Tags

  • #VandenBoomen

Socials