Twee debutanten bij Jong Ajax: 'Mooi moment en nu doorpakken'

De herstart van de Keuken Kampioen Divisie leverde voor Jong Ajax een punt en twee debutanten op: Chahine van Bohemen (18) en Stanis Idumbo Muzambo (17). Beide Ajacieden waren blij en trots na afloop van hun invalbeurten in de tweede tegen FC Eindhoven (1-1). "Een mooi moment en nu doorpakken."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Vlak na het duel met FC Eindhoven had het tweetal nog geen tijd om de berichten te bekijken. "Ik heb mijn ouders al gezien. Het was een mooi moment, ik heb er hard voor gewerkt en nu doorpakken", vertelt Van Bohemen. Idumbo Muzambo verwacht enkele mooi berichten op zijn telefoon. "Mijn broers wisten dat ik mijn debuut ging maken, zij zullen mij wel iets hebben gestuurd."

"Mijn ouders zijn heel blij voor mij. Dit was een doel en met de hulp van God heb ik mogen debuteren. Voor mij is het geloof heel belangrijk. Ik bedank hem elke dag", gaat Idumbo Muzambo verder. Van Bohemen beaamt dat. "Hier was ik vanaf het begin van dit seizoen mee bezig. Nu wil ik meer spelen en meer minuten maken, daar gaan we voor."

De late gelijkmaker voelt goed volgens Idumbo Muzambo "Het liefst wil je debuteren met een overwinning, maar gelukkig maken we in ieder geval de gelijkmaker op het laatst waardoor we niet verliezen."

Gerelateerde artikelen

Vosheader (1)

Jong Ajax redt punt in slotfase tegen FC Eindhoven

Jong Ajax is het nieuwe kalenderjaar vrijdagavond begonnen met een gelijkspel. In de eerste wedstrijd van 2023 werd het op sportcomplex de Toekomst 1-1 tegen FC Eindhoven. Jaydon Banel maakte in de 86e minuut de gelijkmaker, nadat FC Eindhoven kort na rust op voorsprong was gekomen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Giovanni 2 1280

Ajax en Fluminense FC bereiken akkoord over Giovanni Manson Ribeiro

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Giovanni Manson Ribeiro en Fluminense FC over de directe transfer van de twintigjarige aanvallende middenvelder naar de Braziliaanse club. Het contract van Manson Ribeiro bij Ajax liep nog tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Giovanni

Socials