UEFA schrapt EK onder 19 vanwege coronavirus

Regeeru17
Regeeru17

De UEFA heeft definitief een streep gezet door het EK onder 19. Het eindtoernooi van seizoen 2019/2020 werd al eerder uitgesteld naar maart 2021, maar is nu van de kalender gehaald. Ook de elitewedstrijden die gepland stonden voor november zijn geschrapt.

Tags

  • #AjaxJeugd
  • #OranjeO19

Socials

Oranje O19 zou in de novembermaand spelen tegen Finland, Zwitserland en Tsjechië. De beste vijf landenteams van de eindronde in maart 2021 zouden zich plaatsen voor het WK Onder 20 in mei 2021 in Indonesië. De beste vijf landen op de UEFA coëfficiëntenlijst mogen nu sowieso naar het WK. Nederland hoort daarbij.

De wedstrijden van Onder 19 waren nog de enige wedstrijden van een nationaal jeugdteam die op de kalander stonden. Eerder schrapte de KNVB al de geplande oefenprogramma's en trainingsstages van jeugdteams vanwege de coronapandemie.

Ajax in Oranje O19
Ajax-spelers Calvin Raatsie, Daan Reiziger, Terrence Douglas, Devyne Rensch, Enric Llansana, Youri Regeer, Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Naci Ünüvar waren eigenlijk oproepen voor de afgelaste trainingsstage van Oranje O19 van 6 tot 9 oktober.

Tags

  • #AjaxJeugd
  • #OranjeO19

Socials

Gerelateerde artikelen

Bighelaar (2)

Jeugd- en vrouwenvoetbal tijdelijk stilgelegd (+ update)

Het jeugd- en vrouwenvoetbal bij Ajax is vanwege de nieuwe coronamaatregelen voorlopig stopgezet. Dinsdag maakte het kabinet bekend dat het jeugd- en amateurcompetities worden stilgelegd voor minimaal vier weken. Wedstrijden in het betaald voetbal mogen wel doorgaan, maar deze uitzondering geldt niet voor de Vrouwen Eredivisie.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #AjaxJeugd

Socials

Unuvarrensch

Ünüvar en Rensch verlengen contract: 'Heerlijk gevoel'

Naci Ünüvar en Devyne Rensch hebben met Ajax een overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Beide spelers tekenen een contract tot en met 30 juni 2023. Naast de jonge voetballers is ook Marc Overmars erg blij met de verlenging van de talenten en verwacht hij meer goed nieuws de komende tijd.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl