Uitblinker Johnson: 'Had het niet verwacht'

Ajax O17 ontving als groep de complimenten voor het winnen van de Future Cup, maar één speler in het bijzonder kreeg toch wel de meeste schijnwerpers op zich gericht. "Ik had het zelf niet verwacht, maar ben er heel blij mee", zei Jinairo Johnson, speler van het toernooi. Ook zijn teamgenoten Sean Steur (scorend in de finale) en captain Mylo van der Lans reageren.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Topscorer

Naast dat Johnson tot speler van het toernooi werd uitgeroepen, deelde hij ook de titel van topscorer. In een eerder interview gaf de nummer zes aan dat hij normaal gesproken niet vaak het net vindt. "Dit zijn mijn eerste drie doelpunten van het seizoen, ik had dus echt niet verwacht dat ik topscorer zou worden. Ik richtte me meer op geplaatst schieten, waardoor ik makkelijker scoorde. Normaal gesproken focus ik me op het uitvoeren van mijn taken op het middenveld en dan komen de doelpunten vanzelf."

Sean Steur

Ook Steur is trots op het team en de geleverde prestaties. "Sommige jongens spraken al vanaf het begin van het seizoen over de Future Cup. Het mooiste in de jeugd van Ajax is om dit toernooi te winnen. Ik denk dat we in het toernooi gegroeid zijn. In het begin moesten we wennen aan de omstandigheden die nieuw voor ons waren. Uiteindelijk hebben we de overwinning verdiend, vind ik."

Mylo van der Lans

Aanvoerder Van de Lans beloofde om de beker in Amsterdam te houden, wat uiteindelijk ook lukte. "Dit is een heerlijk gevoel. We hebben het hele seizoen hard getraind voor dit moment en het is fantastisch om die beker omhoog te houden." Ondanks de overwinning denkt hij dat het team beter had kunnen spelen in de finale. "We haalde niet ons eigen niveau. Ik denk dat we veel beter kunnen en zijn. Het lag ook aan de vermoeidheid, iedereen heeft alles gegeven en iedereen is helemaal uitgeput."

Tijdens de Future Cup werden enkele nieuwe regels uitgeprobeerd, waar Van der Lans gemengde gevoelens aan overhoudt. "Ik vind de regels best wel goed. Het spel gaat lekker snel, maar of je het negentig minuten kan volhouden is een andere vraag. Misschien moet er iets anders bedacht worden met betrekking tot de self-pass hoog op het veld. Op dit moment kon dit gebruikt worden als hoekschop, wat naar mijn mening iets te gevaarlijk is. Bij een ingooi komt de bal normaal gesproken bijna nooit in de zestienmeter ", concludeert Van der Lans.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Gerelateerde artikelen

Header Goal Johnson 1920

Highlights Ajax O17 – FK Partizan | Future Cup voor Ajax

Ajax O17 heeft de twaalfde editie van de Future Cup gewonnen. Dankzij een 2-1-zege op FK Partizan in de finale winnen de Amsterdammers voor de zesde keer in de historie de bokaal. Jinairo Johnson en Sean Steur scoorden voor de Ajacieden.

Tags

  • #FutureCup

Socials

LAMEY

Lamey: 'We wilden deze prijs gewoon echt winnen'

Michael Lamey won met Ajax O17 maandagmiddag de Future Cup en volgens hem vormde een sterk groepsgevoel de basis daarvoor. “Het team, de samenhang, door het vuur gaan voor elkaar en samen opstaan op slechte momenten”, zo somde de trainer op. “We wilden deze prijs gewoon echt winnen.”

Tags

  • #FutureCup

Socials

Winnaars 1920

Liveblog | Grote ontlading na eindzege Future Cup

Ajax O17 heeft de Future Cup gewonnen na een 2-1-overwinning op FK Partizan. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de laatste dag van het driedaags toernooi.

Tags

  • #FutureCup

Socials