Unieke documentaire over Ajax Vrouwen vrijdag in première

Een uniek seizoen voor de Ajax Vrouwen vraagt om een unieke documentaire. Vanaf minuut één gingen alle deuren open bij de Ajax Vrouwen tijdens hun avontuur in de UEFA Women's Champions League. In wat achteraf een fantastisch seizoen bleek te zijn, werden records gebroken en geschiedenis geschreven. Juist in dat seizoen kreeg Ajax 'all access' tot de vrouwentak. 'From her story to history' gaat vrijdagavond 24 mei in première op onze eigen kanalen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"We wilden onszelf op de kaart zetten met 'Ajax-voetbal'. Onszelf in Europa laten zien." Suzanne Bakker had met de Ajax Vrouwen aan het begin van het Champions League-avontuur een duidelijke missie voor ogen. De vrouwentak op de kaart zetten in Europa.

Na het volgen van de loting met de selectie leek een lange reis in het grootste Europese clubtoernooi eerder een utopie dan een realistisch verhaal. Ajax werd gekoppeld aan Bayern München, AS Roma en Paris Saint-Germain. "Voor mooie wedstrijden doe ik het niet", reageerde Sherida Spitse nog geagiteerd op de loting.

De Johan Cruijff ArenA opende haar deuren voor de Ajax Vrouwen. Ook de selectie liet zich filmen in de prachtige duels in Europa. Na de eerste driepunter tegen Paris Saint-Germain in de UWCL kreeg de ploeg geloof in meer. "We wilden laten zien dat dit niet toevallig was", erkende Rosa van Gool.

Het leidde aan het einde van het kalenderjaar tot een fantastische tweede driepunter tegen Bayern München in eigen huis. De deur van de kleedkamer bleef open. Bakker pepte haar meiden op. "We gaan knallend dit jaar uit. Ik wil vuurwerk zien. Ga ervan genieten en doe het met elkaar."

Toch werd tijdens het trainingskamp in Portugal bekendgemaakt dat coach Bakker en de Ajax Vrouwen na dit seizoen uit elkaar zouden gaan. "We hebben direct uitgesproken dat we weten waar onze focus ligt. Het nieuws is eruit. Maar wij zijn bezig met de Women's Champions League en de competitie", sprak Regina van Eijk over het einde van de samenwerking met Bakker.

Na de winterstop werd de knock-outfase alsnog bereikt na winst in Amsterdam tegen AS Roma. Van underdog tot outsider. Opnieuw was het feest in de kleedkamer van de Johan Cruijff ArenA. "Niemand had dit verwacht aan het begin. We hadden het wel gehoopt. Daar zijn we wel altijd voor gegaan."

In de kwartfinale bleek Chelsea een maatje te groot. Toch verlieten de Ajacieden de Women's Champions League met de kin omhoog, bevestigde Spitse tot slot. "Iedereen houdt rekening met Ajax. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. Dit willen we niet eenmalig."

Gerelateerde artikelen

Header ABN Video 1920

UWCL-campagne Ajax Vrouwen is pure winst

De UEFA Women's Champions League niet gewonnen, maar wel gewonnen met de Women's Champions League. Deze video laat het verhaal van de Europese campagne zien door de ogen van de Ajax Vrouwen en fans.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

MD Video

From her story to history | Ajax Vrouwen x UEFA Women's Champions League

History in the making! De Ajax Vrouwen maken zich op voor een prachtig avontuur op het hoogste podium van het Europese clubvoetbal: de UEFA Women's Champions League. De wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de Johan Cruijff ArenA is pas het begin. Later in de groepsfase nemen de Ajacieden het ook op tegen AS Roma en Bayern München. From her story to history.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Training1920

Liveblog | Ajax Vrouwen voltooien training

De Ajax Vrouwen spelen woensdagavond om 21:00 uur de returnwedstrijd tegen Chelsea in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. In dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op pre-matchday in Londen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials