Unieke samenwerking Europese rivalen

Hoofdfoto Tekening Cruijff Eusebio
Hoofdfoto Tekening Cruijff Eusebio

Ajax en Benfica lanceerden op de dag van hun eerste wedstrijd in de achtste finale van de UEFA Champions League gezamenlijk een Matchday Video. Nooit eerder in de historie werkten twee rivalen zo intensief samen op een wedstrijddag.

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

De parallellen tussen Ajax en Benfica zijn legio. Denk aan de jeugdopleiding. Namen als Matthijs de Ligt, Rafael van der Vaart, Dennis Bergkamp en Clarence Seedorf komen uit de Amsterdamse talentenvijver. Rubén Dias, João Cancelo, Bernardo Silva en João Felix groeiden op in de academy van Benfica.

Maar ook is zowel Ajax als Benfica de grootste club in eigen land, met beide een wereldberoemd icoon. Johan Cruijff bij Ajax en Eusebio bij Benfica.

Het script voor de video kwam tot stand met input van zowel Ajax als Benfica. Ook de beelden die in de video worden gebruikt, zijn deels eigendom van Benfica en deels van Ajax. 

Al direct na de loting vonden de clubs elkaar en posten samen een foto van Cruijff met Eusebio.

De samenwerking mondde uit tot een unieke lancering van de aankondigingsvideo op de wedstrijddag.

Beide acteurs in de video zijn groot fan van de club. Marco Lopez van Benfica en Shahine El-Hamus van Ajax. El-Hamus won in 2020 het Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn rol in de belofte van Pisa.

 

De video is opgenomen in de bibliotheek Ets Haim - Livraria Montezinos. Dit is de oudste joodse bibliotheek ter wereld, gevestigd in de bijgebouwen van de Portugese Synagoge in Amsterdam.

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Header Home Mdv

Gebouwd op historie | Benfica 🤝 Ajax

Op het grootste podium van Europa treffen Benfica en Ajax elkaar woensdagavond in Lissabon in de achtste finale. Twee clubs en een competitie die allen gebouwd zijn op historie. In deze samenwerking met Benfica bereiden we ons voor op een bijzondere avond. Speciale dank aan de Ets Haim bibliotheek voor het toestaan om dit project te filmen in hun prachtige ruimte.

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

Tenhagpersco1280

Zo denken Blind en Ten Hag over Benfica - Ajax

Erik ten Hag wil nog niks weten van een favorietenrol in het tweeluik met Benfica in de achtste finale van de UEFA Champions League. Dat zei hij tijdens de persconferentie in Estádio da Luz dinsdagavond. "Zo'n status kan ik zo weinig mee. Op het veld wordt het beslist."

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

Blindlachenpersco1280

Zo denken Blind en Ten Hag over Benfica - Ajax

Erik ten Hag wil nog niks weten van een favorietenrol in het tweeluik met Benfica in de achtste finale van de UEFA Champions League. Dat zei hij tijdens de persconferentie in Estadio da Luz dinsdagavond. "Zo'n status kan ik zo weinig mee. Op het veld wordt het beslist."

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl