Ünüvar, Steur en Messori: zestienjarige debutanten bij Jong Ajax

Bij het thuisduel van Jong Ajax met Jong AZ kwamen er drie jonge debutanten binnen de lijnen. Emre Ünüvar, Sean Steur en Luca Messori, alle drie nog maar zestien jaar oud, maakten hun eerste minuten in het betaalde voetbal. Ünüvar werd hiermee zelfs de jongste debutant voor Jong Ajax ooit. "Mooi dat we dit samen mogen meemaken."

Tags

  • #JongAjax

Socials

"Ik was aan het warmlopen, maar had niet verwacht dat ik erin mocht komen. Maar als het moment daar is, besef je wel dat het mooi en bijzonder is. Ik had ook mijn familie uitgenodigd", aldus Ünüvar.

Familie
Ook Messori had een aantal mensen uitgenodigd. "Het is natuurlijk heel leuk om je debuut te maken, daar werk je heel je carrière naartoe. Mijn broer, ouders en tante waren erbij. We hoorden gisteren pas dat we bij de selectie zaten, dus het is mooi dat ze erbij waren."

Steur mocht ook het veld betreden en voelde veel adrenaline toen de coach hem bij zich riep. "Ik zag iemand op de grond liggen en daarna riep de trainer mij om erin te komen. Mijn broers waren aanwezig, net als mijn ouders. Het is heel bijzonder dat ik dit met Emre en Luca mag meemaken. We kennen elkaar heel goed en kunnen elkaar ook goed vinden in het veld", volgens Steur. 

Trots
Dave Vos is trots op de debutanten en benadrukt hoe jong ze nog zijn. "Het is mooi om te zien hoe ze zich presenteren vandaag, de rust en vrijheid waar ze mee spelen. Twee van drie komen uit de lichting van O16 en ze hebben er nu al aan kunnen ruiken. Ze weten dat er nog een generatie tussen zit, maar dat is ook Ajax."

Gerelateerde artikelen

Jong Ajax Jong AZ

Samenvatting Jong Ajax - Jong AZ

Jong Ajax leed vrijdagavond een nederlaag van 1-4 tegen Jong AZ. Op sportcomplex de Toekomst kwamen de Ajacieden in de eerste helft met 0-2 achter, gevolgd door een derde tegendoelpunt kort na rust. Emre Ünüvar, Luca Messori, Sean Steur en Don O'niel maakten vervolgens hun debuut. Het enige Amsterdamse doelpunt werd gescoord door Jaydon Banel. In blessuretijd scoorde AZ opnieuw, wat de einduitslag bepaalde.

Tags

  • #JongAjax

Socials

SITE Thumbs SPECIAL FC24

Special | Future Cup – O17 in de schijnwerpers

Tijdens de Future Cup 2024 wordt Ajax O17 drie dagen lang op de voet gevolgd. In deze special herbeleef je het internationale jeugdtoernooi alsof je er zelf onderdeel van bent. Aan de hand van wedstrijdbesprekingen, exclusieve beelden uit de kleedkamer en interviews met de hoofdrolspelers maak je kennis met de talenten van de toekomst.

Tags

  • #FutureCup

Socials