Van den Bighelaar: 'Het wordt een pittig potje'

De Ajax Vrouwen hebben in de eerste ronde van de UEFA Women's Champions League geloot tegen Bayern München. "Je weet dat zij fysiek en conditioneel heel sterk zijn. Het wordt gewoon een pittig potje", stelt Marjolijn van den Bighelaar in een eerste reactie.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen kwamen dinsdagmiddag iets eerder bij elkaar om gezamenlijk te kijken naar de loting van de Champions League. Uiteindelijk kwam de Duitse tegenstander dus uit de koker.

"Het was sowieso een mooi rijtje dat we konden treffen met Atletico Madrid, Chelsea, Glasgow City en Bayern München", somt trainer Danny Schenkel op. "Dat zijn aardige tegenstanders, mooie affiches. Het is dus Bayern geworden, een pittige klus. Ze zijn de koploper in Duitsland met negen wedstrijden en een honderd procent score."

Misschien hebben de Ajax Vrouwen met Lucie Vonkova een extra troef in handen. Zij speelde, voordat ze bij Ajax kwam, voor de Duitse tegenstander. "Dat is anderhalf jaar geleden. Ze zal nog wel wat dingen weten en wat meiden kennen. Lucie gaan we wel een keer bij ons naar binnenroepen om wat accenten van Bayern München te weten te komen", lacht Schenkel.

'Niet kansloos'
Zowel Van den Bighelaar als Schenkel acht de Ajax Vrouwen niet kansloos. "Wij moeten gewoon een topdag hebben. Als zij dan iets minder zijn, hebben we gewoon een kans", denkt Schenkel.

"Wij gaan er alles aan doen om een mooi resultaat neer te zetten", stelt captain Van den Bighelaar. "Ik weet gewoon dat wij een goede ploeg hebben. Als wij in vorm zijn, kunnen we van elke tegenstander winnen."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Kop

Ajax Vrouwen treffen Bayern München in Champions League

De Ajax Vrouwen zijn in de eerste ronde van UEFA Women's Champions League gekoppeld aan het Duitse Bayern München. De eerste ronde wordt op 10 (thuis) en 16 (uit) december gespeeld. Beide duels beginnen om 18 uur.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Van Der Gragt

Zegereeks Ajax Vrouwen gestuit door FC Twente

Het is de Ajax Vrouwen zondag niet gelukt om hun imposante zegereeks voort te zetten. Na een serie van zeven gewonnen duels op rij bleek de nummer drie van de competitie, FC Twente, te sterk. De ploeg van Danny Schenkel kwam in de uitwedstrijd nog wel aan de leiding via Marjolijn van den Bighelaar, maar kon de voorsprong niet vasthouden (2-1).

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Goalofthemonthtromp

Goal of the Month | Tromp pakt Lasse Schöne Trophy

Nikita Tromp is de winnaar geworden van de Lasse Schöne Trophy. De speelster van de Ajax Vrouwen maakte de mooiste goal van de maand oktober. De Goal of the Month is powered by CST.

Tags

  • #GoaloftheMonth

Socials