Zegereeks Ajax Vrouwen gestuit door FC Twente

Van Der Gragt

Het is de Ajax Vrouwen zondag niet gelukt om hun imposante zegereeks voort te zetten. Na een serie van zeven gewonnen duels op rij bleek de nummer drie van de competitie, FC Twente, te sterk. De ploeg van Danny Schenkel kwam in de uitwedstrijd nog wel aan de leiding via Marjolijn van den Bighelaar, maar kon de voorsprong niet vasthouden (2-1).

• #AjaxVrouwen

De topper begon voorzichtig. Voor beide ploegen was het in de beginfase vooral aftasten geblazen. Gevaarlijker dan een paar schoten van afstand werd het niet. Toch kwam Ajax in de 30e minuut op voorsprong. Na balverlies in de opbouw bij FC Twente was Van den Bighelaar er als de kippen bij om tot scoren te komen. Haar geplaatste schot van randje zestien vond de korte hoek: 0-1.

Tegenslag
Hierna trok FC Twente de wedstrijd iets meer naar zich toe. Direct na de goal maakte de thuisploeg al bijna de gelijkmaker. Het zou een voorbode zijn voor wat komen ging. In de 38e minuut kwam FC Twente na een corner op 1-1. De bal belandde na een Twentse poging op het hoofd van Ajax-verdediger Van der Gragt. Zij zag het leer op onfortuinlijke wijze net achter de doellijn verdwijnen: 1-1.

Ook de laatste grote kans van de eerste helft was voor FC Twente. Na een lange bal kwam Ajax-goalie Lize Kop uit om de bal weg te werken, maar raakte daarbij Bente Jansen. De toegekende vrije trap werd door Marisa Olislagers op de lat geplaatst.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het spel golfde op en neer, met daarbij de grootste kansen voor FC Twente. In de 63e minuut was het weer raak voor de ploeg uit Enschede. Na een voorzet van Jansen belandde de bal voor de voeten van Fenna Kalma. Zij kon eenvoudig de 2-1 binnenschuiven.

Slotoffensief
Kort hierna greep trainer Schenkel in met een dubbele wissel. Daarmee wilde hij het tij keren. Jonna van de Velde verliet het veld voor Quinty Sabajo en Eshly Bakker maakte plaats voor Lucie Vonkova. Het bleek het startsein voor een Amsterdams slotoffensief. Zo zag Nikita Tromp in de 77e minuut haar inzet net over worden getikt en Van de Bighelaar kort daarop haar schot vlak naast de kruising vliegen.

Het was helaas niet genoeg, waardoor de Ajax Vrouwen voor de eerste keer hebben verloren in de Vrouwen Eredivisie.

FC Twente - Ajax Vrouwen 2-1 (1-1)
30. Van den Bighelaar 0-1
39. Van der Gragt (e.d.) 1-1
63. Kalma 2-1

Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, Van der Gragt, De Sanders, Dijkstra (86. Lewerissa), Van Diemen, Van de Velde (65. Sabajo), Pelova, E. Bakker (65. Vonkova), Van den Bighelaar, Tromp