Van den Bighelaar & Schenkel blikken vooruit op FC Twente: 'Twee aanvallende ploegen'

Aanvoerder Marjolijn van den Bighelaar en trainer Danny Schenkel blikken vooruit op de topper tegen Twente. Aanstaande zondag spelen de Ajax Vrouwen hun eerste wedstrijd om 12.15 uur in de Vrouwen Eredivisie.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Na een sterke voorbereiding, volgens Schenkel, is het lekker dat de competitie weer begint. "We hebben een paar goede oefenwedstrijden gespeeld. Ik ben zeer tevreden eigenlijk."

Van den Bighelaar ondersteunt die woorden. "We zijn allemaal heel gebleven. Ik denk dat dat het belangrijkste is. We zijn klaar voor zondag."

Goede ontwikkeling
De Vrouwen Eredivisie krijgt dit seizoen een enorme boost. FOX Sports en de NOS hebben zich voor de komende 4 jaar verbonden aan het vrouwenvoetbal. De wedstrijd van zondag tegen FC Twente wordt bijvoorbeeld live uitgezonden door de betaalzender. De NOS zendt op zondag om 18.00 uur de samenvattingen uit.

Van den Bighelaar is blij met deze ontwikkeling. "Dat is geweldig voor Nederland, voor het voetbal, voor de vrouwen en voor de kinderen die kijken. Het is een hele goede stap."

"Het is goed voor de exposure", vervolgt Schenkel. "Er gebeurt een hele hoop rondom de Vrouwen Eredivisie heen. Dat is alleen maar positief voor de Eredivisie zelf, voor de meiden en voor de club."

Aanvallende ploegen
De Ajax Vrouwen trappen af tegen recordkampioen FC Twente. Gelijk een pittig potje. "Ik heb FC Twente nog niet kunnen zien, maar ik hoorde dat ze een hele frisse en aanvallende ploeg hebben. Wij willen ook aanvallen. Ik verwacht een open wedstrijd, waarbij wij aan het langste eind trekken", sluit de coach af.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

AJAX VROUWEN Home 1920X1080 (002)

Dit is het nieuwe thuistenue van de Ajax Vrouwen

Met de start van de Eredivisie Vrouwen voor de deur, introduceren Ajax, adidas en ABN AMRO het thuistenue van de Ajax Vrouwen voor het seizoen 2020-2021. Speciaal voor de Ajax Vrouwen heeft adidas een tricot met een vrouwelijke getailleerde fit ontworpen. Dit shirt is ook voor fans te koop inclusief opdruk van hoofdsponsor ABN AMRO.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl