Van den Boomen: 'Iedereen was in mineur'

Branco van den Boomen blikt terug op de gestaakte Klassieker in de Johan Cruijff ArenA. De middenvelder baalt van de hele situatie en wil weer omhoog kunnen kijken. "We moeten toewerken naar betere prestaties."

Tags

  • #VandenBoomen

Socials

Van den Boomen stond op het veld toen het duel werd gestaakt. "Ik was gefocust op de wedstrijd en daar was ik mee bezig. De stand was treurig en dat je de wedstrijd niet af kan maken is, ook voor het publiek, vervelend. Een lastige situatie."

Pijn
In de kleedkamer van de Amsterdammers heerste een mineurstemming nadat het duel definitief niet meer doorging. "Iedereen was in mineur en wij zijn medeverantwoordelijk voor de situatie. Als wij op het veld beter presteerden, was het niet gebeurd. En dat doet pijn."

"Ik had het idee dat we prima in de wedstrijd zaten, ook na de 0-1", gaat de Ajacied verder. "We kregen enkele prima kansen, maar we maken persoonlijke fouten. Daar is over gesproken. Nu is het vooruitkijken en toewerken naar betere prestaties. Ik wil door en zo goed mogelijk spelen. Dat wilde ik ook na de tweede en derde treffer. Het is moeilijk, maar ik wil vooruit."

Omhoog
Woensdagmiddag wordt het restant ingehaald in een lege Johan Cruijff ArenA. "Zonder publiek is anders en minder leuk, voor iedereen. Het blijft Ajax – Feyenoord en er zijn nog genoeg minuten te spelen. Het is aan ons om volle bak te gaan en te kijken wat er nog valt te halen. We hebben iets recht te zetten. We willen omhoog. Daar moeten we woensdag mee beginnen en dan doorgaan naar zaterdag. Ik hoop dat we dat als groep kunnen doen en daar moet de volle focus op liggen."

Tags

  • #VandenBoomen

Socials

Gerelateerde artikelen

Header Hato 1920

In beeld | Ajax traint op de Toekomst

Ajax heeft dinsdagmiddag een oefensessie afgewerkt op sportcomplex de Toekomst. De Ajacieden spelen woensdagmiddag vanaf 14:00 uur het restant van de gestaakte Klassieker.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Duel Gestaakt1920

Restant Ajax - Feyenoord definitief woensdag 14:00 uur

Ajax ziet af van juridische stappen tegen de KNVB. De club overwoog deze naar aanleiding van het besluit van het competitiebestuur om Ajax – FC Volendam te verplaatsen en zodoende het restant van de gestaakte Klassieker woensdagmiddag uit te kunnen spelen.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280

Ajax betreurt gestaakte Klassieker en ongeregeldheden

De directie en de Raad van Commissarissen van Ajax nemen afstand van het wangedrag dat zondag heeft geleid tot het staken van het duel met Feyenoord en de ongeregeldheden achteraf. Dit is niet het gedrag dat bij Ajax hoort.

Tags

  • #AJAFEY

Socials