Van Diemen schiet Ajax Vrouwen langs ADO Den Haag

AJAADOVR
AJAADOVR

De Ajax Vrouwen hebben op sportcomplex de Toekomst gewonnen van ADO Den Haag. Makkelijk ging het niet, maar verdiend was het wel. Samantha van Diemen werd de matchwinner.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen hadden het in de eerste helft moeilijk met het stugge ADO Den Haag. De ploeg uit de Hofstad speelde fysiek, zocht de duels op en was zo nu en dan ook zelf dreigend.

De Amsterdammers probeerden via Nikita Tromp en Victoria Pelova tussen de linies aan het voetballen te komen, maar slaagde daar te weinig in. Zodoende ontvouwde zich een wat saaie eerste helft, zonder veel echte kansen.  

Ban gebroken
Het deed terugdenken aan een aantal wedstrijden van Ajax Vrouwen uit de afgelopen periode, waar een veldoverwicht niet kon worden omgezet in genoeg kansen en goals. Dat de ban kort na rust vrij plotseling werd gebroken, was dan ook meer dan welkom.

Vanaf links zette Van Diemen een solo in, dribbelde langs twee tegenstanders en haalde uit. Haar bekeken schot zeilde fraai in de verre hoek. De eerste treffer van Van Diemen op het hoogste niveau zorgde duidelijk voor opluchting. Het voetbal van de ploeg van de vandaag door ziekte afwezige Danny Schenkel werd een stuk beter. 

Omdat ADO ook gedwongen was om wat meer te komen, werden de ruimtes wat groter. Het leverde de nodige kansen op voor Ajax, maar keeper Barbara Lorsheijd lag tot tweemaal toe goed dwars. Toch had Chasity Grant echt moeten scoren, toen ze de bal voor het intikken kreeg. 

Ajax verzuimde het zichzelf wat makkelijker te maken, maar kwam zelf nimmer in de problemen. Zo werd ADO Den Haag opzij gezet en lijken de Amsterdammers na een moeilijke fase de weg omhoog weer te hebben gevonden. 

Ajax Vrouwen - ADO Den Haag 1-0 (0-0)
49. Van Diemen 1-0

Ajax Vrouwen: Kop, E. Bakker (87. Sabajo), Doorn, Van der Gragt, L. Bakker, Van Diemen, Pelova, Spitse, Van den Bighelaar, Tromp (73. Dijkstra), Grant

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Bighelaar 2

Dedicated | Van den Bighelaar over tegenslag, discipline en dromen

Marjolijn van den Bighelaar speelt sinds 2013 voor de Ajax Vrouwen. Met de captain gaan we terug in de tijd en halen we herinneringen op aan haar jeugdteam, met een jaloerse broer als teamgenoot. Ook vertelt de aanvaller welke stappen ze heeft gemaakt met de Ajax Vrouwen, mede dankzij hoofdsponsor ABN AMRO. Een portret over haar weg naar de top.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VandenBighelaar

Socials

Luister live naar SC Cambuur - Ajax