Van Duivenbode 80 | Beelden van een prominente Ajacied

Duivenbode 0 1920
Duivenbode 0 1920

Een prominente oud-Ajacied viert deze woensdag zijn tachtigste verjaardag. Theo van Duivenbode droeg tussen 1964 en 1969 in liefst 170 duels het Ajax-shirt. De linksback uit de eigen jeugdopleiding maakte de aanloop naar de succesvolste periode uit de clubhistorie van dichtbij mee. Ook na zijn fraaie carrière toonde Van Duivenbode zich in meerdere gedaantes een trouw Ajacied.

Tags

  • #VanDuivenbode

Socials

Dat laatste is best bijzonder, want bij het afscheid van de club waar hij opgroeide en opbloeide leek een breuk nog definitief. Vijf jaar na zijn officiële debuutwedstrijd was Ajax’ eerste (en verloren) Europa Cup I-finale de laatste wedstrijd waarin Van Duivenbode de Amsterdamse clubeer verdedigde. Na de kansloos van AC Milan verloren eindstrijd in 1969 trof trainer Rinus Michels rigoureuze maatregelen. De succestrainer selecteerde door en Van Duivenbode was een van de prominente slachtoffers. De verdediger stapte over naar aartsrivaal Feyenoord en won vervolgens doodleuk alsnog de belangrijkste Europese trofee.

Ajax en Van Duivenbode verloren elkaar nooit uit het oog, laat staan uit het hart. De Amsterdammer diende de club na zijn voetballoopbaan met onverminderde passie. Zo was Van Duivenbode onder veel meer lid van Ajax’ Raad van Commissarissen en zat hij eerder ook in de Ledenraad, de huidige Bestuursraad. Wie de oud-Ajacied in 2023/2024 tegen het lijf loopt, treft de voorzitter van Lucky Ajax. Van Duivenbode vervult de rol van voorman van de club van oud-spelers van Ajax ruim een decennium met verve. Ook als Lucky Ajacied bewijst de Amsterdammer zijn clubliefde.

Gerelateerde artikelen

Vd Sar Top 10 1920

Top 10 Reddingen | Edwin Van der Sar

Edwin van der Sar won als speler met Ajax onder meer de UEFA Champions League, de Wereldbeker, maar ook meerdere landstitels en KNVB Bekers. Ter ere van de 53-jarige verjaardag van de oud-doelman van Ajax zetten wij tien fraaie reddingen op een rij.

Tags

  • #Top10Reddingen

Socials

Vink Top 5 1920

Top 5 Goals | Marciano Vink

Marciano Vink stroomde vanuit de Ajax-jeugd door naar het eerste elftal en debuteerde in 1988 voor de Amsterdammers. Tijdens zijn periode in het wit-rood-wit won hij de UEFA Cup, het landskampioenschap en de beker. Ter ere van zijn verjaardag zetten wij vijf treffers op een rij.

Tags

  • #Top5Goals

Socials

Slidertbskampioen

Ajax Doc | Verhalen over meesterscout Tonny Bruins Slot

Een voetbalvakman, de ideale rechterhand van Johan Cruijff, een meesteranalist, en bovenal een lieve man. Zo wordt de op 73-jarige leeftijd overleden Tonny Bruins Slot door vele collega's herdacht en omschreven. Op 1 november 2020, woensdag precies drie jaar geleden, overleed de meesterscout. Voor ons reden om de fraaie documentaire over Bruins Slot opnieuw in de etalage te zetten.

Tags

  • #BruinsSlot

Socials