Van Gaal roept vijf Ajacieden op voor Oranje

Timber5
Timber5

Bondscoach Louis van Gaal heeft vijf Ajacieden opgeroepen voor de interlands tegen Letland en Gibraltar. Steven Berghuis, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Jurriën Timber behoren tot de selectie van het Nederlands elftal.

Tags

  • #Interlands

Socials

Oranje speelt op vrijdag 8 oktober in Riga de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland en op maandag 11 oktober ontmoet het Nederlands elftal Gibraltar in Rotterdam. 

Berghuis heeft inmiddels 31 interlands achter zijn naam staan, waarin hij twee keer scoorde. Blind gaat op voor zijn 85e cap en Gravenberch mocht tot nu toe acht keer uitkomen voor het Nederlands elftal. Klaassen kan zijn 28e interland spelen en Timber zijn zevende.

Jong Oranje
Devyne Rensch ontbreekt in de selectie van Van Gaal. Hij zat er in de vorige interlandperiode wel bij en maakte tegen Turkije zijn debuut. Dit keer sluit hij aan bij Jong Oranje. 

Dat laatste geldt ook voor Kenneth Taylor en Jay Gorter. De drie Ajacieden nemen het in de EK-kwalificatie op tegen Zwitserland (8 oktober) en Wales (12 oktober). 

Tags

  • #Interlands

Socials

Gerelateerde artikelen

Timber14questions

Risk of Monopoly? | 14 vragen aan Jurriën Timber

In de rubriek 14 Questions leggen we Jurriën Timber veertien vragen en dilemma's voor. Hoe ziet zijn droomvakantie eruit? En kiest hij voor altijd koud douchen of nooit meer de kip van zijn moeder?

Tags

  • #Timber

Socials

Basnijhuisscheidsrechter

Nijhuis aangesteld als arbiter bij Ajax - FC Utrecht

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft zondag 3 oktober de leiding over de Eredivisie-wedstrijd Ajax - FC Utrecht. Hij wordt in Amsterdam geassisteerd door Sander van Roekel en Charl Schaap. Allard Lindhout is de VAR in Zeist. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 14:30 uur.

Tags

  • #AJAUTR

Socials