Interland-alert | Oranje wint met 4-0, Berghuis geeft assist

Berghuis1280 NL1
Berghuis1280 NL1

Liefst 24 Ajacieden zijn met hun nationale elftallen op pad. In dit Interland-alert houden we je op de hoogte van hun verrichtingen.

Tags

 • #Interlands

Socials

22:30 uur | Focus op Edson
Na de bijzondere ontwikkelingen in Brazilië, zoals hieronder beschreven, rest ons weinig anders dan het afsluiten van het Interland-alert voor vandaag. Om 01:00 uur vannacht staat voor Edson Álvarez met Mexico een WK-kwalificatieduel met Costa Rica te wachten. Vamos El Machín!

Morgen zijn we weer terug, onder meer met updates over Sébastien Haller, die het met Ivoorkust opneemt tegen Kameroen. Tot morgen!

➖➖➖

22:05 uur | Brazilië - Argentinië gestaakt ⛔
De wedstrijd tussen Brazilië en het Argentinië van Nico Tagliafico en Lisandro Martínez (beide spelers stonden niet in de basis) is definitief gestaakt.

Een geschil over de naleving van de coronaregels van een aantal Argentijnse spelers die actief zijn in de Engels Premier League, kwam tijdens de wedstrijd tot een climax. Braziliaanse officials onderbraken het duel en haalden de bewuste spelers van het veld, waarna de wedstrijd uiteindelijk definitief werd gestaakt.

➖➖➖

21:15 uur | Wedstrijd stilgelegd
Brazilië - Argentinië ligt stil. Na een kwartier spelen werd het duel onderbroken.

➖➖➖

21:00 uur | Van start in Brazilië
Brazilië - Argentinië is begonnen. Zonder Nico Tagliafico en Lisandro Martínez in de basis gaan de Argentijnen op zoek naar de winst. 

➖➖➖

20:15 uur | Geen basisplaatsen voor Argentijns Ajax-duo
Lisandro Martínez en Nico Tagliafico staan niet in de basis tegen Brazilië. De belangrijkste updates tijdens het duel in de Arena Corinthians zullen hier vanavond vanaf 21:00 uur voorbij komen.

➖➖➖

19:51 uur | Argentinië is er klaar voor
De kraker tussen het Argentinië van Lisandro Martínez en Nico Tagliafico gaat over een dik uur van start! De Argentijnen zijn inmiddels gearriveerd in het stadion.

➖➖➖

18:00 uur | Stand van zaken voor Argentinië
Met de kraker tussen Argentinië - hopelijk mét Nico Tagliafico en Lisandro Martínez binnen de lijnen - en Brazilië, is het goed om even te kijken naar de stand van zaken in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie-poule.

De eerste vier ploegen uit de groep plaatsen zich voor het WK in Qatar, de nummer vijf gaat de intercontinentale play-offs in.

1. Brazilië 7-21
2. Argentinië 7-15
3. Ecuador 7-12
4. Uruguay 7-9
5. Colombia 7-9
6. Paraguay 7-7
7. Chili 7-6
8. Bolivia 7-6
9. Peru 7-5
10. Venezuela 7-4

➖➖➖

14:40 uur | El Machín vannacht in actie
We hebben het nog niet over hem gehad, maar ook Edson Álvarez staat voor een belangrijk duel. Om 01:00 uur Nederlandse tijd neemt hij het met Mexico in de WK-kwalificatie op tegen Costa Rica.

El Machín is een cruciale speler in zijn nationale elftal. Als verdedigende middenvelder staat hij eigenlijk altijd in de basis. Dat was ook in de vorige interland het geval, toen Álvarez tegen Jamaica (2-1-winst) de hele wedstrijd speelde.  

➖➖➖

12:00 uur | Tevreden Davy
Davy Klaassen maakt een sterke interlandperiode door. Tegen Noorwegen maakte hij de cruciale gelijkmaker na een 0-1-achterstand. Tegen Montenegro was Klaassen dichtbij een nieuwe treffer. Zijn knappe kopbal eindigde jammer genoeg op de lat.

➖➖➖

Zondag 09:00 uur | Kraker voor Nico en Licha
Vanavond staat er een prachtige wedstrijd te wachten voor onze twee Argentijnse Ajacieden. Om 21:00 uur wacht de grote rivaal Brazilië. We houden je hier op de hoogte van alles rond deze kraker. 

Het eerste duel voor WK-kwalificatie werd door Argentinië vrijdag met 1-3 gewonnen van Venezuela. Tagliafico en Martínez kwamen toen niet in actie. Laten we hopen dat dat vanavond anders is.

➖➖➖

22:55 uur | Het programma van morgen 📋
Ook zondag kunnen er weer Ajacieden in actie komen. Het Argentinië van Nico Tagliafico en Lisandro Martínez speelt tegen rivaal Brazilië. Het duel voor WK-kwalificatie begint om 21:00 uur Nederlandse tijd. 

➖➖➖

22:52 uur | De overwinning in 📸

➖➖➖

22:42 uur | Minimale overwinning Denemarken
Het ging niet makkelijk voor Denemarken tegen Faeröer Eilanden, maar een goal in de 85e minuut was genoeg voor een 0-1-overwinning voor de Denen. Daramy en co. zijn nog steeds foutloos in poule F.

1. Denemarken 5-15
2. Israël 5-10
3. Schotland 5-8
4. Oostenrijk 5-7
5. Faeröer Eilanden 5-1
6. Moldavië 5-1

➖➖➖

22:35 uur | Oranje wint na overtuigende tweede helft
Het is afgelopen bij Nederland - Montenegro. Oranje heeft verdiend gewonnen met 4-0. Hoewel de ploeg van Louis van Gaal nog kansen kreeg op een nog grotere overwinning, mag men met 4-0 tevreden zijn.

In de poule heeft Turkije gewonnen van Gibraltar. Daarom is dit nu de stand:

1. Turkije 5-11
2. Nederland 5-10
3. Noorwegen 5-10
4. Montenegro 5-7
5. Letland 5-4
6. Gibraltar 5-10 

➖➖➖

22:17 uur | Gakpo met de 4-0
Zo! Die zit er lekker in. Gakpo schiet kiezelhard raak van een meter of twintig. Het staat 4-0. De aanvaller gaat daarna direct naar de kant. Bergwijn mag nog een klein kwartiertje meedoen. Eerder kwam De Roon al in het veld voor Wijnaldum.

➖➖➖

22:11 uur | Assist Berghuis 🅰️
Wat een heerlijke assist van Berghuis! De aanvaller krijgt de bal op het randje van de zestien. Hij kan keihard uithalen, maar kiest voor een steekballetje op Wijnaldum.

Dat blijkt een goede keuze: Wijnaldum schiet de 3-0 binnen. De overwinning is daarmee wel zeker. 

Vlak voor de 3-0 kreeg Montenegro nog een grote kans toen De Vrij een bal te kort aflegde op doelman Bijlow. Opnieuw wist Mugosa niet te profiteren.

➖➖➖

22:02 uur | Memphis! Goal! ⚽
Hij doet het weer: Memphis! De spits krijgt de bal via Gakpo mee. Hij aarzelt niet en schiet in de korte hoek de 2-0 binnen.

➖➖➖

21:56 uur | Enorme kans Montenegro 😳
Malacia wil een bal terugspelen op Bijlow, maar de Montenegrijnse spits Mugosa onderschept de pass. Oog-in-oog met de Oranje-doelman schiet hij alleen onbesuisd over. 

➖➖➖

21:54 uur | Berghuis test keeper
Steven Berghuis test met een goed diagonaal schot de keeper van Montenegro. Die moet zich strekken, maar hij kan de bal wel tot corner tikken. Daar komt verder niks uit voor Oranje.

➖➖➖

21:50 uur | Denemarken verder zonder Daramy
Daramy is in de kleedkamer achtergebleven bij Denemarken. Hij is vervangen door Skov Olsen.

➖➖➖

21:48 uur | Tweede helft van start
De tweede helft is begonnen met een kansje voor Montenegro. Na balverlies van Wijnaldum zijn de Montenegrijnen er snel uit. Het schot op de goal van Bijlow is alleen een makkelijke prooi voor de keeper van Oranje.

➖➖➖

21:36 uur | Geen goals nog bij Denemarken
Na één helft voetballen is er nog gescoord bij Faeröer Eilanden - Denemarken. Bij de Denen staat kersverse Ajacied Mohamed Daramy voor de eerste keer in de basis.

➖➖➖

21:31 uur | Oranje met voorsprong de rust in
Er zijn 45 minuten gespeeld in Eindhoven tussen Nederland en Montenegro. Het staat 1-0 door een rake strafschop van Memphis.

In dezelfde poule staat het nog 0-0 tussen Gibraltar en Turkije.

➖➖➖

21:21 uur | Memphis scoort! ⚽
Het staat 1-0 voor het Nederlands elftal. Memphis versiert een strafschop na een mooie individuele actie en schiet zelf raak vanaf elf meter.

➖➖➖

21:16 uur | Lat! 💥
Daar was Davy Klaassen dicht bij de 1-0 voor Oranje. In zijn 26e interland raakt de middenvelder van Ajax met een kopbal de lat. Nederland is op jacht naar de openingstreffer.

➖➖➖

21:12 uur | Klaassen schiet over
Nederland probeert geduldig de verdediging van Montenegro kapot te spelen. Het zijn twee Ajacieden die samen tot een mooie kans komen.

Steven Berghuis ziet aan de rechterflank Davy Klaassen op het randje van het strafschopgebied vogelvrij staan. Hij speelt de bal hard in op de middenvelder, die schiet uiteindelijk over.

➖➖➖

21:03 uur | Druk wordt opgevoerd
Na een mat begin van het Nederlands elftal komt er wat druk richting de goal van Montenegro. Memphis had zojuist de grootste kans op de openingstreffer. Zijn schot vanaf randje zestien was iets te veel in het midden van de goal.

Ook op de Faeröer Eilanden is er nog niet gescoord door Denemarken.

➖➖➖

20:45 uur | De bal rolt in Eindhoven
Het Nederlands elftal is van start tegen Montenegro. Eerder vandaag won Noorwegen met 0-2 in Letland. Daarom zijn de Noren momenteel koploper in poule G.

➖➖➖

20:00 uur | Basisplek voor Daramy 🇩🇰
Mohamed Daramy staat vanavond in de basis bij Denemarken tegen de Faeröer Eilanden. Het is de eerste keer dat hij bij 'het grote Denemarken' aan de aftrap staat. Afgelopen woensdag maakte hij nog zijn debuut tegen Schotland.

Denemarken gaat aan kop in poule F:

1. Denemarken 4-12
2. Israël 4-7
3. Oostenrijk 4-7
4. Schotland 4-5
5. Faeröer Eilanden 4-1
6. Moldavië 4-1

➖➖➖

19:56 uur | Servië koploper in poule A
Servië heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Luxemburg en is daarmee de nieuwe koploper van poule A in de WK-kwalificatie. Dusan Tadic werd in de blessuretijd gewisseld. Hij kwam niet tot scoren.

1. Servië 4-10
2. Portugal 4-10
3. Luxemburg 4-6
4. Ierland 4-1
5. Azerbeidzjan 4-1

➖➖➖

19:18 uur | Klaassen en Berghuis in de basis 🦁
Nederland start vanavond tegen Montenegro met de Ajacieden Davy Klaassen en Steven Berghuis in de basis. Dit is de opstelling:

Bijlow, Dumfries, De Vrij, De Ligt, Malacia, De Jong, Klaassen, Wijnaldum, Berghuis, Memphis, Gakpo

➖➖➖

18:45 uur | Voorsprong voor Servië
Tadic staat met zijn Servië op een 2-0 voorsprong bij rust tegen Luxemburg. Onze aanvoerder scoorde niet, maar kreeg vlak voor het rustsignaal wel een gele kaart. De beide Servische goals kwamen op naam van Mitrovic.

➖➖➖

17:21 uur | Basisplek voor Tadic
Dusan Tadic kreeg tegen Qatar afgelopen week nog rust, maar staat vanavond in de basis voor Servië tegen Luxemburg. Het duel begint om 18:00 uur. Dit is de stand in poule A voor WK-kwalificatie.

1. Portugal 4-10
2. Servië 3-7
3. Luxemburg 3-6
4. Ierland 3-0
5. Azerbeidzjan 3-0

➖➖➖

17:00 uur | 45 minuten speeltijd voor Rasmussen
Denemarken O19 heeft het oefenduel met Polen O19 winnend afgesloten. Het werd 6-1 voor de Denen. Christiaan Rasmussen speelde de volledige tweede helft. 

➖➖➖

15:00 uur | Geen Rasmussen
Christian Rasmussen heeft geen basisplek bij Denemarken O19 tegen Polen O19. Het duel staat op het punt van beginnen. Eerder op de dag maakte Jeppe Kjær wel zijn debuut voor Denemarken O18. Tegen Noorwegen bleven de Denen op 0-0 hangen.

➖➖➖

14:24 uur | Dit moet je weten over Nederland - Montenegro
Over ruim zes uur start Nederland aan de vijfde wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks. Dit moet je weten over het duel in Eindhoven:

➙ De tegenstander van vanavond maakte deel uit van voormalig Joegoslavië. Sinds 2007 is Montenegro erkent door de FIFA.
➙ Nederland en Montenegro stonden nog niet eerder tegenover elkaar.
➙ Montenegro doet voor de zevende keer mee aan een EK/WK-kwalificatie. Nog nooit slaagde het land erin zich te kwalificeren voor een groot eindtoernooi.
➙ Daley Blind is er vanavond niet bij. Hij is geschorst na zijn gele kaart tegen Noorwegen.
➙ Grappig feitje: de goal van Ajacied Davy Klaassen van afgelopen woensdag was de 100e Oranje-goal onder Louis van Gaal.

➖➖➖

10:03 uur | In case you missed it..
Op sportcomplex de Toekomst zijn onze toekomstige internationals al keihard aan het trainen om alleen nog maar beter te worden. Vanaf vandaag zijn er ook weer jeugdwedstrijden op de club na een lange coronabreak.

In ons nieuwe item 'Toekomstperspectief' werpen we een blik op onze jeugdopleiding. De eerste aflevering, waarin Ajax O15 centraal staat, kan je sinds vrijdagavond bekijken.

Check 'm ook hier in het alert ⬇️

➖➖➖

Zaterdag 08:15 uur | Matchday voor 🇳🇱
Goedemorgen, Ajacieden.

Vandaag kunnen er zeven Ajacieden in actie komen. Via het Interland-alert blijf jij op de hoogte van alle Ajax 1 en Jong Ajax-spelers die zijn uitgevlogen.

Het Nederlands elftal speelt vanavond om 20:45 uur in Eindhoven tegen Montenegro in de WK-kwalificatiereeks. De twee landen treffen elkaar voor de eerste keer in de geschiedenis. Ook Mohamed Daramy, Dusan Tadic en Christian Rasmussen kunnen in actie komen.

➖➖➖

20:00 uur | Programma voor zaterdag
Voor Louis van Gaal en zijn Oranje staat morgenavond het WK-kwalificatieduel met Montenegro op het programma. Eén Ajacied zal sowieso niet spelen: Daley Blind is geschorst. De bondscoach verklapte op de persconferentie dat Steven Berghuis aan de start verschijnt: 'Hij is in mijn ogen de beste rechtsbuiten van Nederland.'

Het overzicht voor zaterdag is als volgt:

Nederland - Montenegro (Steven Berghuis, Davy Klaassen, Jurriën Timber, Ryan Gravenberch, Devyne Rensch; WK-kwalificatie, 20:45 uur)
Faroereilanden - Denemarken (Mohamed Daramy, WK-kwalificatie 20:45 uur)
Servië - Luxemburg (Dusan Tadic, WK-Kwalificatie, 18:00 uur)
Denemarken O19 - Polen (Christian Rasmussen, 15:00 uur, oefenduel)

➖➖➖

19:50 uur | Denemarken - Griekenland gelijk
Denemarken O21 is er niet geslaagd de 1-0-voorsprong over de finish te trekken. In de tweede helft, waarin Ajacied Jensen werd gewisseld, kwamen de Grieken op 1-1. Daarbij bleef het ook.

➖➖➖

18:07 uur | Deense talenten op 1-0
Al in de zevende minuut komt Denemarken op voorsprong. Een diagonaal schot van Gustav Isaksen verdwijnt in de rechterhoek van de Griekse keeper.

➖➖➖

17:00 uur | Basisplaats voor Jensen 🇩🇰
Victor Jensen heeft in het oefenduel van Denemarken O21 een basisplaats en is zelfs aanvoerder. Zijn team neemt het vanaf 18:00 uur op tegen Griekenland.

➖➖➖

16:55 uur | Ivoorkust niet langs Mozambique
Een (lichte) tegenvaller voor Sébastien Haller. Met Ivoorkust kwam hij niet verder dan 0-0 tegen Mozambique. Haller deed 84 minuten mee, waarna hij werd gewisseld voor collega-spits Konaté. In dezelfde kwalificatiepoule spelen vanavond Kameroen en Malawi tegen elkaar.

➖➖➖

15:52 uur | Twee updates ⤵️
Even twee kleine updates over de verrichtingen van Sébastien Haller en Charlie Setford:

🇨🇮 Bij Mozambique - Ivoorkust is het inmiddels rust. Het staat nog altijd 0-0. Haller begon in de basis.

🇽🇪 Wales O18 - Engeland O18 is geëindigd in 1-1. Setford begon in de basis, moest een tegentreffer slikken en werd na een uur spelen gewisseld. Het betrof een oefenduel. 

➖➖➖

15:20 uur | Setford gewisseld
Het is een oefenwedstrijd, dus er wordt flink doorgewisseld, zeker aan Engelse zijde. Ook voor Charlie Setford zit de interland erop. 

➖➖➖

15:00 uur | Haller is begonnen
Mozambique - Ivoorkust is van start. Kom op, Sébastien!

➖➖➖

14:50 uur | Werk aan de winkel voor Setford 
Het is rust bij Wales O18 - Engeland O18; de tussenstand is 1-0. Setford moest tegen de verhoudingen in een tegentreffer slikken toen de Welshe spits Harris doorbrak en rustig af wist te ronden.

Kort voor rust bracht de Ajax-keeper wel tot tweemaal toe knap redding.

➖➖➖

14:40 uur | Haller start
Sébastien Haller staat namens Ivoorkust in de basis tegen Mozambique. Het duel in de WK-kwalificatie begint over twintig minuten.

➖➖➖

14:01 uur | Het verhaal achter Engeland en Setford
Anderhalf jaar geleden vertelde Setford op deze site over zijn ervaringen in Engelse vertegenwoordigende elftallen. 

"Ik had eerder ook een interland voor Nederland gespeeld, maar ik had een beter gevoel bij Engeland. Daarnaast had ik het idee dat er daar meer kansen voor mij lagen." Het balletje tussen de Engelse voetbalbond en de (Engelse) familie Setford ging in het seizoen 2018/2019 rollen. "Wij hadden met Ajax een toernooi in Engeland en mijn vader had daar contact met mensen van de bond."

"Ik ben daarna uitgenodigd voor een soort keepersdag en daarna zat ik bij de nationale selectie. Qua niveau zit er tussen Oranje en het Engelse nationale jeugdelftal niet zoveel verschil. In Engeland is de jeugd de laatste jaren ook enorm goed en het is geen ‘lange ballen, gauw thuis’ meer wat ze daar spelen."

➖➖➖

13:55 uur | Setford in de basis
Charlie Setford staat in de basisopstelling van Engeland 018. De doelman verdedigt het doel tijdens het oefenduel met de leeftijdsgenoten van Wales. Over vijf minuten gaat hij van start.

➖➖➖

11:00 uur | Bijna tijd voor Haller!
Om 15:00 uur gaat Sébastien Haller (mocht hij in de basis staan) van start met Ivoorkust tegen Mozambique. Het is voor Haller en consorten de aftrap van de WK-kwalificatie, in een poule met verder Kameroen en Malawi.

Een uur eerder kan ook Charlie Setford aan de bak. De jonge doelman neemt het met Engeland O18 op tegen Wales O18.

➖➖➖

Vrijdag 08:15 uur | Goede resultaten voor Latijnse Ajacieden
Een vruchtbare voetbalnacht voor onze Ajacieden van Latijnse komaf. Mexico won het WK-kwalificatieduel met Jamaica met 2-1. Edson Álvarez speelde de hele wedstrijd mee op het middenveld en zag zijn teamgenoot Henry Martín in de slotfase de winnende goal maken.

Het Argentinië van Nico Tagliafico en Lisandro Martínez was te sterk voor Venezuela. De twee Ajacieden kwamen echter niet in actie tijdens het WK-kwalificatieduel, dat met 1-3 werd gewonnen door de Argentijnen.

➖➖➖

21:52 uur | Programma voor morgen 📋
We sluiten het Interland-alert voor vanavond af met het programma van morgen. Mogelijk komen er vrijdag veel Ajax-internationals in actie. Het is een mooie mix van (ook internationaal) door de wol geverfde Ajacieden én aanstormend Ajax-talent! Erg lang wachten is het niet op de eerste interlands met - mogelijk - Ajax-inbreng, want vannacht maken Edson Álvarez (Mexico) plus Lisandro Martínez en Nico Tagliafico (Argentinië) al kans op speeltijd met hun land.

Het complete schema voor vrijdag op een rij: 

☑ Edson Álvarez:
Mexico - Jamaica (WK-kwalificatie, 03:00 uur Nederlandse tijd)
☑ Lisandro Martínez en Nico Tagliafico:
Venezuela - Argentinië (WK-kwalificatie, 02:00 uur Nederlandse tijd)
☑ Charlie Setford: Wales O18 - Engeland O18 (oefenwedstrijd, 14:00 uur)
☑ Sébastien Haller:
Mozambique - Ivoorkust (WK-kwalificatie, Vrijdag 3 september, 15:00 uur)
☑ Victor Jensen:
Denemarken O21 - Griekenland O21 (oefenwedstrijd, 18:45 uur)

➖➖➖

20:30 uur | Ten Hag: 'Ajax-belang staat voorop'
Tussen alle interlands door spreekt Erik ten Hag duidelijke taal, als hij terugblikt op het afgelopen transferwindow. De Ajax-trainer kijkt uiteraard ook alweer vooruit, als Ajax na de interlandbreak het seizoen hervat in de Eredivisie, UEFA Champions League en het KNVB Bekertoernooi.

➖➖➖

18:25 uur | Zege voor Hlynsson met IJsland O21
IJsland O21 heeft donderdag prima zaken gedaan in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Wit-Rusland. Door twee goals van Haraldsson namen de IJslanders een 0-2-voorsprong. Belarus kwam nog wel terug tot 1-2, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Hlynsson was 90 minuten van de partij. 

➖➖➖

16:49 uur | Rust in Brest
IJsland staat bij rust voor dankzij een goal van Haraldsson: 0-1. Hlynsson maakte de eerste 45 minuten vol.

➖➖➖

16:01 uur | Hlynsson in de basis
De wedstrijd Wit-Rusland O21 - IJsland O21 is begonnen. Kristian Hlynsson staat in de basis bij de wedstrijd die draait om EK-kwalificatie.

➖➖➖

15:00 uur | Oefennederlaag
De Ajacieden die zich niet hoefden te melden bij hun nationale ploeg speelden donderdag een oefenwedstrijd tegen AZ. Het duel op het trainingscomplex van de Alkmaarders eindigde in een 2-1-nederlaag.

➖➖➖

10:03 uur | Blessure bij Gorter 😔
Jay Gorter verlaat de selectie van Jong Oranje vanwege een blessure. Hij wordt vervangen door een andere Ajacied: Calvin Raatsie.

Jong Oranje speelt dinsdag 7 september om 18:45 uur tegen Jong Moldavië. Net als voor Gorter is het voor Raatsie ook de eerste keer dat hij is opgeroepen voor het Nederlandse beloftenelftal.

➖➖➖

09:18 uur | Keep up the good work, Charlie 👊
Charlie Setford kan terugkijken op een mooie start van de competitie. De doelman met Engelse roots maakte vorige week vrijdag zijn debuut in het profvoetbal voor Jong Ajax tegen FC Den Bosch: 2-3.

Zondag zat hij bij de selectie voor Ajax - Vitesse en vrijdag kan hij in actie komen voor Engeland O18 tegen Wales O18. 

➖➖➖

Donderdag 08:45 uur | Goedemorgen, Ajacieden
We keren nog even terug naar gisteravond met een Instagram-post van onze Jurriën Timber. Hij postte op social media een foto van het duel met Noorwegen met de tekst: 

'A fight without a winner..'

De Ajax-verdediger baalde dus van het gelijkspel in Oslo. Toch is er in de poule voor WK-kwalificatie nog van alles mogelijk. Oranje staat een puntje achter op koploper Turkije, dat gisteren in eigen huis in de absolute slotfase gelijkspeelde tegen Montenegro.

➖➖➖

23:23 uur | Programma voor morgen 📋
We sluiten het Interland-alert voor vanavond af met het programma van morgen. Er komt donderdag één jonge Ajacied mogelijk in actie:

☑ Kristian Hlynsson: Wit-Rusland O21 - IJsland O21 (EK-kwalificatie, 14:00 uur) 

➖➖➖

23:00 uur | Servië wint zonder Tadic
Dusan Tadic heeft rustig vanaf de tribune kunnen kijken hoe zijn landgenoten de oefenwedstrijd wonnen van Qatar: 0-4. Oud-Ajacied Nemanja Gudelj stond wel in de basis.

➖➖

22:55 uur | Speelminuten voor Daramy 💫
Mohamed Daramy heeft vanavond zijn debuut gemaakt voor Denemarken. De nieuwe Ajacied kwam in de 85e minuut in het veld tegen Schotland. Hij viel in voor Skov Olsen.

Denemarken won met 2-0 van Schotland en blijft daarmee foutloos in de WK-kwalificatie.

1. Denemarken 4-12
2. Israël 4-7
3. Oostenrijk 4-7
4. Schotland 4-5
5. Faeröer Eilanden 4-1
6. Moldavië 4-1

➖➖➖

22:43 uur | Turkije speelt gelijk
Radunovic scoort in de 97e minuut voor Montenegro tegen Turkije. Die wedstrijd eindigt daardoor in 2-2. En dat betekent goed nieuws voor Nederland. Dit is nu de stand in poule G.

1. Turkije 4-8
2. Nederland 4-7
3. Montenegro 4-7
4. Noorwegen 4-7
5. Letland 4-4
6. Gibraltar 0-0

➖➖➖

22:40 uur | Afgelopen in Oslo
Het is 1-1 gebleven tussen Noorwegen en Nederland. In totaal kwamen er vier Ajacieden in actie. Davy Klaassen en Daley Blind speelden de hele wedstrijd.

Steven Berghuis werd in de rust gewisseld. Jurriën Timber werd in de blessuretijd vervangen voor Denzel Dumfries.

In de absolute slotfase kreeg diezelfde Dumfries nog een dot van een kans op de winnende treffer.

➖➖➖

22:09 uur | Paal! 💥
Oef. Nederland lijdt balverlies en ziet de Noren in één ruk naar de goal van Bijlow gaan. Opnieuw is Haaland het eindstation van de aanval. Hij drukt af, maar schiet op de paal. Daar komt Oranje goed weg.

➖➖➖

22:06 uur | Kansje Oranje
Na een vrije trap voor Nederland valt de bal voor de voeten van Malen. Hij kapt een Noorse speler uit en produceert een schuiver. Zijn schot gaat net langs de verkeerde kant van de Noorse paal. Het blijft 1-1.

➖➖➖

21:52 uur | Berghuis gewisseld 🔄
Van de vier Ajacieden die in de basis begonnen, zijn er nog drie over. Steven Berghuis is in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger is Malen.

➖➖➖

21:51 uur | Tweede helft
Oranje heeft afgetrapt. Kom op, Nederland! Nog 45 minuten om de drie punten mee te nemen uit Oslo.

➖➖➖

21:47 uur | Denemarken en Servië
Het Denemarken van kersvers Ajacied Mohamed Daramy staat met 2-0 voor tegen Schotland. De buitenspeler zit zelf op de bank.

Servië staat met 0-2 voor in en tegen Qatar. Ajacied Dusan Tadic is buiten de selectie gelaten in het vriendschappelijk duel.

➖➖➖

21:40 uur | Tussenstanden in poule G
Noorwegen - Nederland staat 1-1 bij rust, maar hoe vergaat het de andere landen in onze poule?

Turkije staat na 45 minuten voetbal met 2-1 voor tegen Montenegro. Letland - Gibraltar staat 0-0 bij rust.

➖➖➖

21:33 uur | Kansen voor Oranje
Vlak voor het rustsignaal krijgt Nederland een paar kleine kansjes om ook nog op 1-2 te komen. In één aanval nemen Memphis en Gakpo het Noorse doel onder vuur.

Gescoord wordt er niet meer. De beide ploegen gaan met een 1-1-ruststand de kleedkamers in.

➖➖➖

21:22 uur | Klaassen!! ⚽
Lekker, Davy! De bal lijkt voor de Noorse goal langs te schieten, maar Davy Klaassen is precies op tijd om de bal binnen te werken. Hij maakt tien minuten voor rust de gelijkmaker!

Hij geeft zijn 25e interland daarmee de nodige glans.

➖➖➖

21:05 uur | Oranje op achterstand
Daar is Haaland met de 1-0. Na twintig minuten voetballen staat de Noorse spits vogelvrij en kan hij de bal achter doelman Bijlow prikken.

Overigens heeft Daley Blind geel gekregen. Hij mist daarmee de wedstrijd tegen Montenegro komende zaterdag vanwege een schorsing.

➖➖➖

21:00 uur | Bijlow redt Oranje
Noorwegen lijkt in de counter toe te slaan via Haaland, maar doelman Bijlow redt uitstekend als hij oog-in-oog staat met de Noorse spits.

➖➖➖

20:55 uur | Eerste tien minuten voorbij in Oslo
Oranje start vrij aardig. Het tempo ligt redelijk hoog. Gakpo heeft met een schot met zijn rechtervoet het doel van de Noren onder vuur genomen. Hij krulde de bal alleen net over.

In de poule van Oranje is Turkije overigens wel op voorsprong gekomen. De Turken maakten na negen minuten voetbal de 1-0 tegen Montenegro.

➖➖➖

20:47 uur | Timber met een schot 💥
Jurriën Timber krijgt wat ruimte om richting het Noorse doel op te stomen. Hij haalt uit van een meter of 25, maar schiet ruim naast.

Noorwegen is daarna gevaarlijk via Haaland, maar zijn voorzet gaat voor de goal van doelman Bijlow langs.

➖➖➖

20:45 uur | Noorwegen - Nederland is begonnen
Noorwegen heeft de bal aan het rollen gebracht. Het WK-kwalificatieduel in Oslo is begonnen.

➖➖➖

20:33 uur | Geen Tadic ✖️
Dusan Tadic komt vandaag niet in actie voor zijn land. Servië speelt een oefenduel met Qatar. De Ajacied kan in alle rust de wedstrijd vanaf de tribune kijken. Later deze week wachten nog WK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg en Ierland.

In zijn periode als Ajacied had Tadic met dit duel erbij 32 interlands kunnen spelen voor Servië. Hij kwam van die 32 duels, twintig keer in actie.

➖➖➖

20:16 uur | #25

➖➖➖

20:02 uur | Ullevaal Stadion 🏟️
Oranje speelt vanavond voor de elfde keer in het Ullevaal Stadion tegen de Noren. Er mogen 7000 toeschouwers aanwezig zijn. 

Er zitten ook twee spelers van Oranje op de tribune. Devyne Rensch is daar één van. Hij zit niet bij de selectie van Nederland. De andere is Matthijs de Ligt. Hij is geschorst. 

➖➖➖

19:48 uur | De Oranje cijfers 🦁
Vier Ajacieden starten straks tegen Noorwegen in de basis. Wat zijn hun statistieken tot nu toe in Oranje?

Jurriën Timber: 5 interlands, 0 goals
Daley Blind: 82 interlands, 2 goals
Davy Klaassen: 24 interlands, 5 goals
Steven Berghuis: 28 interlands, 2 goals

➖➖➖

19:30 uur | Nog even wachten ⏳
Voor de kersverse Ajacied Mohamed Daramy is het nog even wachten op zijn eerste speelminuten voor Denemarken. De aanvaller start niet in de basis tegen Schotland.

De Denen zijn goed begonnen aan hun WK-kwalificatiereeks. Het land gaat aan de leiding in poule F

1. Denemarken 3-9
2. Schotland 3-5
3. Israël 3-4
4. Oostenrijk 3-4
5. Faeröer Eilanden 3-1
6. Moldavië 3-1 

➖➖➖

19:22 uur | Viertal Ajacieden in de basis
Jurriën Timber, Daley Blind, Davy Klaassen en Steven Berghuis starten vanavond in de basis bij het Nederlands elftal. In Oslo neemt Oranje het op tegen Noorwegen.

Oranje: Bijlow, Timber, De Vrij, Van Dijk, Blind, Klaassen, De Jong, Wijnaldum, Berghuis, Memphis, Gakpo

➖➖➖

18:32 uur | Felicidades, Nico 🇦🇷
Nico Tagliafico vierde gisteren (31 augustus) zijn 29e verjaardag. De Argentijn is momenteel met zijn nationale ploeg in voorbereiding op het duel met Venuzuela. In het spelershotel kreeg hij een grote taart om zijn verjaardag te vieren.

Op Instagram liet hij een berichtje achter dat hij niet bij zijn dierbaren kon zijn, maar toch een onvergetelijke dag had met de selectie van Argentinië.

➖➖➖

17:12 uur | Vijf dingen over Noorwegen - Nederland
Over ruim drie uur begint het WK-kwalificatieduel Noorwegen - Nederland. Wat weten we over de wedstrijd van vanavond?

➙ De laatste ontmoeting tussen deze twee landen dateert uit 2009. Toen won Oranje met 2-0.
➙ Oud-Ajax-trainer Louis van Gaal zit voor de 44e keer op de bank als bondscoach van het Nederlands elftal. Van de 43 voorgaande interlands won Van Gaal er 26. Hij speelde nog nooit als trainer van Oranje tegen Noorwegen.
➙ Ajacied Davy Klaassen kan zijn 25e interland spelen. Als hij speelminuten maakt, ontvangt hij van de KNVB een zilveren schaal.
➙ Devyne Rensch kan zijn debuut maken.
➙ De VAR doet vanaf deze maand zijn intrede in de WK-kwalificatiereeks. Dat heeft de UEFA besloten.

➖➖➖

16:10 uur | Ajax Skills Challenge | Devyne Rensch 🆚 Jurriën Timber
Devyne Rensch is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal, maatje Jurriën Timber is al sinds enkele maanden van de partij en speelde reeds vijf interlands. Maar wie van de twee is er het meest technisch of behendig? We checkten het een tijdje terug op de Toekomst in het kader van de Ajax Skills Challenge.

Absoluut het bekijken waard! 🎥😀

➖➖➖

14:30 uur | Programma van de dag
Niet alleen voor de Oranje-internationals is het Matchday, er kunnen nog twee Ajacieden voor hun land in actie komen. Het Servië van Dusan Tadic speelt een oefenduel met Qatar, volgend jaar organisator van het WK.

Aanwinst Mohamed Daramy zit bij de Deense selectie. De Denen, deze zomer halvefinalist op het EK, spelen in eigen huis het WK-kwalificatieduel tegen Schotland.

 • Noorwegen – Nederland (20:45 uur, WK-kwalificatie)
  Steven Berghuis, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Devyne Rensch, Jurriën Timber

 • Denemarken – Schotland (20:45 uur, WK-kwalificatie)
  Mohamed Daramy

 • Qatar - Servië (20:45 uur, oefenwedstrijd)
  Dusan Tadic

➖➖➖

12:50 uur | Stand van zaken in groep G
Voor het Nederlands elftal staat vanavond een zeer belangrijk uitduel op het programma: die tegen Noorwegen. De aftrap is om 20:45 uur.

Het is voor de nieuwe (en teruggekeerde) bondscoach Louis van Gaal meteen een serieuze testcase, want na het verlies tegen Turkije in de eerste kwalificatiewedstrijd kan en mag Oranje zich niet al teveel misstappen meer permitteren.

Onderstaand zie je de huidige stand in poule G. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK over ruim een jaar in Qatar. Voor de runner-up wacht een plek in de play-offs.

 1. Turkije 3-7
 2. Nederland 3-6
 3. Montenegro 3-6
 4. Noorwegen 3-6
 5. Letland 3-1
 6. Gibraltar 3-0

➖➖➖

11:00 uur | Compliment voor Blind
Mooi nieuws voor Daley Blind. De Ajacied werd deze week door de kersverse bondscoach Louis van Gaal benoemd tot derde aanvoerder van Oranje. De nummer één is Virgil van Dijk. Georginio Wijnaldum is de vice-captain van het Nederlands elftal.

Met Oranje staan Blind en de andere vijf geselecteerde Ajacieden voor een cruciaal duel in de WK-kwalificatie. De ploeg van Van Gaal neemt het vanavond om 20:45 uur uit op tegen Noorwegen en heeft de punten keihard nodig.

➖➖➖

09:30 uur | De bewogen (interland)zomer van Klaiber
Sean Klaiber maakte een uiterst bewogen zomer door. Hij debuteerde voor het land van zijn vader: Suriname. Met Natio was hij actief op de Gold Cup. Kort daarna raakte hij echter zwaar geblesseerd.

In een uitgebreid interview vertelt hij over zijn revalidatie, maar ook over zijn avontuur met Suriname. "Mijn familie was heel erg trots. Mijn vader is helaas overleden, maar ik weet zeker dat hij ook ontzettend trots was geweest. Als ik het volkslied meezong, kreeg ik daardoor iedere keer een heel apart gevoel."

➖➖➖

Woensdag 08:00 uur | Het programma ⤵️
Alle wedstrijden die onze jongens kunnen gaan spelen, hebben we hier even op een rijtje gezet:

Nederland (Steven Berghuis, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Devyne Rensch, Jurriën Timber):
Noorwegen - Nederland (Woensdag 1 september, 20:45 uur, WK-kwalificatie) 1-1
Nederland - Montenegro (Zaterdag 4 september, 20:45 uur, WK-kwalificatie) 4-0
Nederland - Turkije (Dinsdag 7 september, 20:45 uur, WK-kwalificatie)

Denemarken (Mohamed Daramy):
Denemarken - Schotland (Woensdag 1 september, 20:45 uur, WK-kwalificatie) 2-0
Faeröer Eilanden - Denemarken (Zaterdag 4 september, 20:45 uur, WK-kwalificatie) 0-1
Denemarken - Israël (Dinsdag 7 september 20:45 uur, WK-kwalificatie)

Mexico (Edson Álvarez):
Mexico - Jamaica (Vrijdag 3 september, 03:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie) 2-1
Costa Rica - Mexico (Maandag 6 september, 01:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie) 0-1
Panama - Mexico (Donderdag 9 september, 02:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie)

Argentinië (Lisandro Martínez en Nico Tagliafico):
Venezuela - Argentinië (Vrijdag 3 september, 02:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie) 1-3
Brazilië - Argentinië (Zondag 5 september, 21:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie) Wedstrijd gestaakt
Argentinië - Bolivia (Vrijdag 10 september, 01:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie)

Ivoorkust (Sébastien Haller):
Mozambique - Ivoorkust (Vrijdag 3 september, 15:00 uur, WK-kwalificatie) 0-0
Ivoorkust - Kameroen (Maandag 6 september, 21:00 uur, WK-kwalificatie)

Servië (Dusan Tadic):
Qatar - Servië (Woensdag 1 september, 20:45 uur, oefenwedstrijd) 0-4
Servië - Luxemburg (Zaterdag 4 september, 18:00 uur, WK-kwalificatie) 4-1
Ierland - Servië (Dinsdag 7 september, 20:45 uur, WK-kwalificatie)

Jong Oranje (Calvin Raatsie, Kenneth Taylor):
Jong Oranje - Jong Moldavië (Dinsdag 7 september, 18:45 uur, EK-kwalificatie)

Denemarken O21 (Victor Jensen):
Denemarken O21 - Griekenland O21 (Vrijdag 3 september, 18:00 uur, oefenwedstrijd) 1-1
Kazachstan O21 - Denemarken O21 (Dinsdag 7 september, 16:00 uur, EK-kwalificatie)

IJsland O21 (Kristian Hlynsson):
Wit-Rusland O21 - IJsland O21 (Donderdag 2 september, 14:00 uur, EK-kwalificatie) 1-2
IJsland O21 - Griekenland O21 (Dinsdag 7 september, 17:00 uur, EK-kwalificatie)

Nederland O19 (Ar'Jany Martha, Kian Fitz-Jim, Naci Ünüvar, Rio Hillen, Youri Baas, Youri Regeer):
Nederland O19 - Italië O19 (Maandag 6 september, 15:30 uur, oefenwedstrijd)

Engeland O18 (Charlie Setford):
Wales O18 - Engeland O18 (Vrijdag 3 september, 14:00 uur, oefenwedstrijd) 1-1

Denemarken O19 (Christian Rasmussen):
Denemarken O19 - Polen O19 (Zaterdag 4 september, 15:00 uur, oefenwedstrijd) 6-1
Denemarken O19 - Noorwegen O19 (Dinsdag 7 september, 15:00 uur, oefenwedstrijd)

Gerelateerde artikelen

Martinezargentinie1280

24 Ajacieden voor interlands op stap

Het clubvoetbal staat komende week op een lager pitje. Verschillende Ajacieden zijn op pad voor interlands. Van Oslo tot Buenos Aires en van Deventer tot Costa Rica. Er zullen weer heel veel steden worden aangedaan deze komende anderhalve week.

Tags

 • #Interlands

Socials

Revalidatieklaiber

Revaliderende Klaiber: 'Hier sterker uitkomen is het enige dat telt'

Sean Klaiber maakte deze zomer zijn debuut voor het nationale elftal van Suriname tijdens de Gold Cup, maar scheurde vlak daarna zijn kruisband op het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Inmiddels revalideert de goedlachse verdediger in Zeist op de KNVB Campus en ziet hij de toekomst positief tegemoet.

Tags

 • #Klaiber

Socials

Magallan2

Ajax verhuurt Lisandro Magallán aan Anderlecht

Ajax en RSC Anderlecht hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Lisandro Magallán aan de Belgische club. De verhuur is per direct en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2022. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen voor RSC Anderlecht. Het contract van Magallán bij Ajax loopt nog tot de zomer van 2023.

Tags

 • #Magallán

Socials