Van Gelderen over Jong Ajax: 'We zijn één familie'

Liam van Gelderen debuteerde in maart 2019 voor Jong Ajax. Het seizoen daarop liet zich vooral kenmerken door blessures. Sinds maart van dit kalenderjaar pakt hij zijn minuten weer mee voor de beloften. "Het gaat nog wat wisselvallig. De ene wedstrijd sta ik basis, het andere duel val ik in."

Tags

  • #VanGelderen

Socials

De rechtsback is wel op zijn plek bij Jong Ajax. "Het zijn allemaal leuke jongens. We kunnen het goed met elkaar vinden. We zijn één familie. Als je nu bij ons in de kleedkamer komt, is iedereen aan het lachen. Je zal nooit iemand in zijn ééntje in een hoekje zien zitten."

Verschil met vorig jaar
Vorig seizoen eindigde Jong Ajax als zestiende in de Keuken Kampioen Divisie. Op dit moment staat de ploeg van trainer John Heitinga op een keurige vijfde plek. Wat is het verschil volgens Van Gelderen?

"Vorig jaar kregen we in de laatste minuten goals tegen. Nu houden we het vol tot het einde. De jongens die achterin staan hebben een heel seizoen meegedraaid. Die weten nu allemaal wat er komt kijken bij voetballen in de Keuken Kampioen Divisie."

Trainer Heitinga speelt een belangrijke rol in die ontwikkeling. "Hij heeft een mooie carrière gehad. Hij heeft een WK-finale gespeeld. De trainer legt dan aan ons uit hoe we moeten staan als verdedigers, hoe onze timing bijvoorbeeld moet zijn."

Mazraoui als voorbeeld
Als rechtsback kijkt Van Gelderen het kunstje af bij zijn collega van Ajax 1: Noussair Mazraoui. "Als je kijkt naar de loopacties die hij maakt en de combinaties die hij heeft met Antony: dat is pure klasse. Bij Ajax - Borussia Dortmund heb ik best wel veel gelet op 'Nous'. Dat probeer ik op te pikken en dan in mijn eigen wedstrijden ook te doen."

Tags

  • #VanGelderen

Socials

Gerelateerde artikelen

Copyright Proshots 14215798

Highlights VVV-Venlo - Jong Ajax

Ajax won vrijdag van VVV-Venlo en zette de goede vorm zo voort. Kenneth Taylor wist al snel de score te openen. Naci Ünüvar en Danilo maakten het karwei vervolgens af.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Taylor1280 Jongajax

Jong Ajax geeft goede vorm vervolg in Venlo

Jong Ajax heeft de smaak te pakken. Op bezoek bij VVV-Venlo domineerden de beloften vrijwel de gehele wedstrijd, creëerden ze genoeg kansen en wonnen de jonge Ajacieden dankzij doelpunten van Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Danilo uiteindelijk met 1-3.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl