Van 't Schip: 'Berghuis twijfelgeval voor zondag'

John van 't Schip blikte daags na Ajax - Bodø/Glimt terug op de heenwedstrijd in de tussenronde van de UEFA Conference League. Ook liet hij zijn licht schijnen op het thuisduel met NEC van zondag en ging hij in op de fitheid van zijn ploeg. "Steven Berghuis is een twijfelgeval en Devyne Rensch werd uit voorzorg naar de kant gehaald."

Tags

  • #VantSchip

Socials

"Het was een heel lastige wedstrijd. Zij stonden verdedigend goed en wachtten op fouten van ons. Wij speelden ook gewoon niet naar ons kunnen", was Van 't Schip duidelijk over het Europese thuisduel met Bodø/Glimt (2-2). "Al met al waren we natuurlijk blij dat we nog twee goals in de blessuretijd konden maken. Het publiek bleef fantastisch achter ons staan. Dat hadden de jongens ook nodig."

Van 't Schip zag dat er een aantal dingen beter moesten. "De keren dat we balverlies leden, vlogen ze eruit. Dat wisten we ook wel en hebben we ook gezegd tegen de ploeg, maar we hadden alsnog geen goed antwoord." Daarnaast had de hoofdtrainer ook het een en ander aan te merken op het drukzetten. "Dat ging een paar keer goed, maar ook een paar keer niet goed. Onder andere bij die eerste goal. Dan moeten we een overtreding maken en zorgen dat we weer achter de bal komen. Daar hebben we net ook met z'n allen over gesproken en naar gekeken."

Personele problemen
Niet alle Ajacieden kwamen donderdagavond ongeschonden uit de strijd met de Noren. "Rensch is uit voorzorg eruit gehaald. Brian Brobbey, Jordan Henderson en Berghuis hadden ook last. Brian en Jordan zijn te overkomen, maar Steven is denk ik wel een twijfelgeval voor zondag."

Branco van den Boomen maakte tegen Bodø/Glimt zijn rentree na maandenlang blessureleed. "Hij viel goed in, maar we moeten met hem ook voorzichtig zijn", zei Van 't Schip duidelijk. "Hij heeft wel een kleine reactie na gisteren (donderdag, red.). Branco kan helaas niet in Jong Ajax spelen, dat is jammer voor hem. Hij moet zijn minuten gaan maken met invalbeurten, of beginnen en dan kijken hoever hij komt. Maar we moeten in eerste instantie ook kijken dat die knie helemaal goed is." 

NEC-thuis
Ajax speelt zondagmiddag vanaf 14:30 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen NEC. De Amsterdamse hoofdtrainer blikte vooruit op het thuisduel. "NEC heeft een goed voetballende ploeg, die je niet te veel ruimte moet geven. We hebben daar gewonnen, maar ze hebben het ons ook in die fase moeilijk gemaakt.  We weten inmiddels dat geen enkele wedstrijd gemakkelijk voor ons is. We moeten ons daarom optimaal voorbereiden en bij de les zijn.”

Gerelateerde artikelen

Still Branco

Van den Boomen: 'Nog alles om voor te spelen, dat is positief'

Branco van den Boomen had gemengde gevoelens na de 2-2-remise tegen Bodø/Glimt. "Ik ben wel blij dat we als team karakter hebben getoond en terug in de wedstrijd zijn gekomen. Er is nu nog alles om voor te spelen volgende week, dat is positief." Ook debutant Julian Rijkhoff reageert.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

Boomen Goal 1920

Ajax - Bodø/Glimt eindigt in 2-2

Ajax heeft de heenwedstrijd tegen Bodø/Glimt gelijkgespeeld. Het werd door twee late Amsterdamse treffers uiteindelijk 2-2 in de Johan Cruijff ArenA. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze wedstrijd.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

Header 1 1920

In beeld | Ajax - Bodø/Glimt

Ajax heeft gelijkgespeeld in Europees verband in de Johan Cruijff ArenA tegen Bodø/Glimt. Het werd in de slotfase 2-2. Bekijk hier de belangrijkste foto’s van dat duel.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials